Inca 6 mandate de arestare in cazul operatiilor estetice de la Spitalul de Arsi. In total, 9 chirurgi ajung dupa gratii


Ultimul update: Vineri 09 Mai 2014 06:57
Data publicarii: Marti 06 Mai 2014 13:25
Categorie: Stiri actuale

Ancheta in cazul fraudelor cu operatii estetice de la Spitalul de Arsi din Capitala ia o intorsatura spectaculoasa. In timp ce medicii arestati initial cereau sa fie eliberati, Curtea de Apel Bucuresti a emis marti dupa-amiaza 6 noi mandate de arestare.

UPDATE 22:45 Sase medici de la Spitalul de Arsi, acuzati in dosarul operatiilor estetice, s-au predat marti seara la Centrul de Arest Preventiv al Politiei Capitalei.

Cei sase medici isi vor petrece cel putin 30 de zile in arest, iar alti trei - care erau arestati - raman incontinuare dupa gratii.

Numarul celor care trebuie sa stea inchisi 30 de zile ajunge astfel la 9.

Curtea de Apel Bucuresti s-a transformat marti pret de cateva ore in camera raportului de garda pentru chirurgii de la spitalul de arsi din Capitala acuzati ca au facut operatii estetice ilegale.

In boxa acuzatilor se aflau, dupa aproape 10 zile de arest, managerul Spitalului de Arsi din Capitala, medicul Vitalie Stan, seful sectiei de chirurgie plastica Nicolae Antohi si medicul Cristina Isac.

Cei trei au contestat decizia Tribunalului Bucuresti din 27 aprilie, prin care au fost trimisi dupa gratii, pentru ca o considera nedreapta. Sedinta a durat aproape 4 ore, timp in care au incercat sa ii convinga pe judecatori ca nu au luat mita pentru operatii facute la cerere in spital, decontate intr-o anumita masura de CNAS.

Nu exista nici o ipoteza ca s-ar fi decontat vreo operatie de implant mamar. Deci informatia ca anumite doamne si-au pus silicoane din banii publici nu e adevarata”, spune avocatul Bogdan Vlad.

Medicii au sutinut in fata instantei ca diagnosticele puse de ei pacientelor care i-au platit cu sume uriase erau corecte. Si ca afacerea era transparenta si fiscalizata.

Pentru toate operatiile nedecontabile la bugetul asigurarilor de sanatate, spun medicii, s-ar fi achitat o taxa de 1.000 de lei catre spital, o suma ce era destinata achizitonarii implanturilor de silicoane, iar diferenta pana la 2.000 sau 2.500 euro platite de pacienta revenea doctorului. Acesta ar fi platit toate impozitele si taxele legale.

Avocatii sustin ca doctorul nu e functionar public propriu-zis si deci nu ar putea fi acuzat de luare de mita.

Si totusi, judecatorii cred ca locul suspectilor este in spatele gratiilor. Asa ca langa cei trei chirurgi arestati initial vor ajunge alti sase.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, seful Sectei de Chirurgie Plastica, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac, precum si Carmen Florea, angajata a unei clinici private, au fost retinuti in 25 aprilie.

La 27 aprilie, Vitalie Stan, Nicolae Antohi si Elena Cristina Isac au fost arestati preventiv, in urma unei decizii a Tribunalul Bucuresti.

In cazul celorlalti sapte retinuti pentru care procurorii au cerut arestarea preventiva, instanta a decis cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Marti, Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatiile formulate de Vitalie Stan, Nicolae Antohi si Elena Cristina Isac, astfel ca acestia raman in detentie. Tot in arest vor ajunge Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu, Aurelia Isac si Carmen Florea, in cazul carora instanta a admis contestatia facuta de procurori.

Astfel, singurul medic care va fi cercetat in libertate este Ioan Costica Ghita Plujdescu.

Lista de preturi pentru
Lista de preturi pentru "infrumusetarea" pe banii statului. STENOGRAME cu negocierile de mii de euro intre paciente si medici
Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici arestati in dosarul operatiilor estetice contesta in instanta decizia
Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici arestati in dosarul operatiilor estetice contesta in instanta decizia
Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici, arestati in dosarul operatiilor estetice. Cercetarile vizeaza si 9 pacienti
Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici, arestati in dosarul operatiilor estetice. Cercetarile vizeaza si 9 pacienti
VIDEO PROTVPLUS.RO
Surpriza făcută de echipa Visuri la Cheie unei mame care își crește singură cele 4 fiice
Surpriza făcută de echipa Visuri la Cheie unei mame care își crește singură cele 4 fiice
Pățania unui bărbat din Ilfov. A vrut să facă o faptă bună, dar s-a trezit căutat de poliție
Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit la 60 de ani. Creațiile sale legendare
Un deputat din Cluj nu mai vrea ca avioanele să zboare deasupra orașului. Motivul invocat
A plouat cu pietre în Defileul Jiului. Ce au făcut șoferii când au fost opriți din drum
Ce pedeapsă au primit 2 violatori din Iași. Victima lor avea doar 16 ani
hot
Un tânăr din Baia Mare este căutat de polițiști. A golit casa de marcat a unui magazin
O ambulanță ce transporta o pacientă în comă, răsturnată în Ploiești. Șoferul nu a văzut-o
Un proxenet din Galați, obligat să-i plătească daune de 80.000 de € unei prostituate
Filmul jafului din mașina Poștei Române. Ce s-a aflat în urma perchezițiilor
Dezastrul provocat de urși într-o stațiune din Covasna. Localnicii sunt îngroziți
Regizorul Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani