Managerul Spitalului de Arsi si alti doi medici arestati in dosarul operatiilor estetice contesta in instanta decizia

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01

Cei trei chirurgi plasticieni care au primit mandate de arestare prevenitiva pentru 29 de zile vor sa conteste decizia data duminica de Tribunalului Bucuresti.

Avocatii urmeaza sa atace hotararea la Curtea de Apel. In acelasi timp, atat Casa de Sanatate Bucuresti, cat si CNAS lucreaza indeaproape cu anchetatorii in dosarul operatiilor estetice facute ilegal la spitalul de arsi din Capitala.

Dupa arestarea preventiva a managerului spitalului, Vitalie Stan, si a altor doi doctori, conducerea unitatii a fost preluata de catre directorul economic. In spital operatiile nu au fost decomandata amanate, echipele operatorii au fost reconfigurate si mai toate urgentele mari au fost directionate catre Spitalul Floreasca.

De altfel, miercuri, Ministrul Sanatatii va decide daca e nevoie de masuri speciale luate in spital. In dosarul operatiilor estestice, cei de la Casa de Asigurari de Sanatate pun documentele medicale la dispozitia anchetatorilor.

Presedintele CNAS a declarat ca in spital au fost depistate nereguli inca din luna noiembrie anul trecut, cand unitatea a fost pusa sa restituie 30.000 de lei pentru ca multe acte medicale nu erau semnate si parafate de doctori si nu exista o evidenta clara a procedurilor efectuate.

Marti se va discuta si in colegiul medicilor situatia de la spitalul de arsi si se va decide daca au exista abateri in conduita chirurgilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO