Alexandru Arsinel trebuie sa se intoarca la spital. Analizele dupa transplant nu au iesit bine

Dată publicare: 21-09-2013 18:36
Dată actualizare: 24-09-2013 00:09


Emotiile nu au trecut pentru actorul Alexandru Arsinel. La trei saptamani de la transplantul de rinichi, analizele facute de medicii de la Bucuresti nu au iesit bine, asa ca pacientul Arsinel este chemat de urgenta la Cluj.

Luni este asteptat la Institutul de Urologie si Transplant Renal, acolo unde doctorii trebuie sa vada daca organismul sau a acceptat sau nu rinichiul.

"Vreau sa ma reintegrez, sa apar in fata publicului, sa muncesc, sa merg mai departe, sa-mi vad nepotii mari, vedeti un om caruia i s-a dat viata". Asta declara Alexandru Arsinel la plecarea din spital, dupa doua saptamani de la transplant.

Nimic nu anunta ca noul rinichi, primit de la un tanar de 23 de ani, ar fi in suferinta. Insa analizele facute zilele trecute la Spitalul de nefrologie "Carol Davila" din Bucuresti n-au iesit bine.

"O sa plec luni la Cluj, pentru ca am unele analize care nu merg bine", spune actorul.

Asa ca luni, actorul se va interna din nou la clinica din Cluj. Acolo i se vor face noi teste pentru a vedea cum functioneaza rinichiul nou si se vor reevalua medicamentele imunosupresoare.

Dupa investigatii medicii vor afla care este suferinta lui Arsinel post-transplant : daca organismul respinge organul din cauza incompatibilitatii imunologice, daca sangele nu circula cum trebuie prin rinichi sau daca este vorba despre o posibila infectie.

Pentru orice pacient cu grefa renala, 45 de zile sunt critice, iar regimul de viata si de alimentatie trebuie sa fie strict respectat. Pentru ca stresul, dar si infectiile, intre altele, pot influenta starea organului primit.

Daca terapia injectabila administrata rinichiului in suferinta nu are efecte abia atunci doctorii iau in calcul renuntarea.

In cel mai rau caz , daca organismul da semne ca respinge rinichiul, acesta va fi operat din nou pentru scoaterea rinichiul.

Asta inseamna ca functia rinichiului va fi preluata de aparatul de dializa.

Pe 30 august, Alexandru Arsinel a fost supus unui transplant de rinichi la Clinica de Urologie din Cluj. Medicii i-au gasit foarte repede un donator compatibil: un tanar aflat in moarte cerebrala. Interventia chirurgicala a fost complexa si a durat aproximativ trei ore.


VIDEO PROTVPLUS.RO