Alexandru Arsinel: Dinu Cocea a fost unul dintre marii regizori de film ai Romaniei

Ultima actualizare: 31-12-2013 07:07
Dinu cocea

Actorul Alexandru Arsinel a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dinu Cocea a fost unul dintre marii regizori de film ai Romaniei, care a realizat multe pelicule cu un impact foarte mare la public.

"Nu am lucrat cu domnia sa, dar il cunosc ca pe unul dintre marii regizori de film, cel care a realizat multe filme de succes, cu o tematica ce a avut un impact foarte mare la marele public spectator. Regret foarte mult disparitia domniei sale si ne inscriem pe linia disparitiei unor mari personalitati in ultimii ani, oameni care cu greu vor putea fi inlocuiti. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a spus Alexandru Arsinel.

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Saptecai", "Zestrea Domnitei Ralu" si "Saptamana Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la varsta de 84 de ani, intr-un spital din Paris, a declarat, pentru MEDIAFAX, fiica artistului, Oana Cocea.

Irina Nistor: Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, de succes si in Romania si in afara

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, care functionau la fel de bine si in Romania si in afara ei.

"A creat un gen al filmelor cu haiduci, care functionau la fel de bine si in Romania si in afara ei. Facea parte dintr-o familie de mari artisti, ceea ce s-a simtit tot timpul, si desi plecase de multi ani la Paris, din cand in cand venea cu mare placere in Romania si ii placea teribil sa se intalneasca cu publicul, cu cinefilii"
, a declarat Irina Margareta Nistor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO