Alertă în vămile din țară, din cauza coronavirusului: „Nu este nimic, autostrada este goală”

Ultima actualizare: 10-03-2020 19:47

Este alertă maximă și în vămi, pe unde au intrat în țară în ultimele două săptămâni peste 40.000 de persoane venite din Italia.

Traficul a scăzut însă, marți. Au apucat să intre doar câteva microbuze și autoturisme care plecaseră din Italia, înainte de instituirea măsurilor extreme. Cei care s-au întors din zonele roșii au fost plasați în carantină.

La Vama Nădlac II, traficul a scăzut mult față de o zi normală. Până la prânz, trei persoane care veneau din zona roșie a Italiei au fost trimise în carantină direct din punctul de frontieră.

Șoferul microbuz: „Microbuzul este folosit la transportul persoanelor care vin din zone posibil contaminate și-i ducem la centre special amenajate. Sunt persoane care nu prezintă simptome, dar provin din zona roșie."

Nu au lipsit nici incidentele. Un tânăr care venea din Italia a cerut condiții speciale de asistență medicală în timpul carantinei.

Bărbat: „Am plecat chiar în momentul când a fost decretul dat și a fost totul liber, autostrăzile libere. Să vedem ce zice la vamă, dacă intrăm în izolare și intrăm, dacă ne zice, că așa sunt legile."

Bărbat: „Eu am ieșit sâmbătă și pe autostradă nu este nimic. Autostrada e goală, doar tiruri și două trei mașini.”

Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră: „Când se prezintă la intrarea în țară și completează acest chestionar, unde este o declarație pe propria răspundere și declară de unde vin și din ce zonă, în funcție de completarea acestui chestionar și împreună cu DSP, o să fie trimis în carantină sau la autoizolare."

Și în Vama Borș, traficul de autoturisme a scăzut la jumătate față de ziua precedentă. Puținii turiști care s-au întors din Italia au intrat în țară cu microbuze sau mașini mici.

Turist: „Toată lumea era disperată și nu se știa care-i treaba cu microbuzele, cu autobuzele. Sunt mulți care n-au mașini personale, n-au cu ce să vină acasă și așa mai departe. Am fost informați așa, din gură în gură, că nu sunt mașini, două săptămâni se sistează toate transporturile. O nebunie totală, săracii."

Cei care sosesc din Italia cu automobilul sunt escortați de o mașină a Poliției, până la locul de carantină, iar cei care vin cu microbuzul sunt duși cu un mijloc de transport special.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO