Alerta in judetul Alba, dupa ce un detinut a evadat din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Aiud. Cum arata barbatul

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15

E stare de alerta in judetul Alba, dupa ce un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Aiud a evadat marti dupa-amiaza si este inca in libertate.

Tanarul de 28 de ani ispasea o pedeapsa pentru furt calificat si mai avea de stat doua luni dupa gratii. A reusit sa fuga de sub ochii agentilor de paza, in timp ce se afla la munca, intr-o firma de prefabricate din beton din Teius.

Tanarul a fost condamnat la un an de inchisoare pentru furt calificat. Doar doua luni mai avea de stat dupa gratii, insa ieri n-a mai avut rabdare si a profitat de neatentia agentilor de paza. Pe cand se afla la lucru in sistem deschis, la o societate din Teius, a reusit sa plece fara sa-l vada nimeni.

Gabriel Cretu, angajatul firmei: "Era afara, iar la finalul programului. Pur si simplu cand gardianul care avea grija incerca sa ii adune a mers sa isi sufle praful de pe haine si in momentul ala intr-o clipa de neatentie a profitat"

Paznicul firmei: "Au iesit muncitorii au zis ca a fugit un detinut."

Politistii au instituit de indata filtre in tot judetul si au oprit sute de masini pentru verificari.

Detinutul are in jur de 1.70 inaltime, conformatie atletica, par negru si ochi caprui. Cine il identifica sau poate da informatii despre el, este rugat sa sune la 112 sau la cea mai apropiata sectie de politie. Barbatul este din Campeni si este recidivist.

In urma cu 5 ani, el a mai fost condamnat tot pentru furt, insa cu suspendare. Conducerea penitenciarului din Aiud a deschis o ancheta, care sa clarifice cine se face vinovat de reusita fugarului.

Judetul Alba a fost impanzit de echipe de jandarmi si politisti - care au facut filtre pe toate drumurile; zeci de masini sunt oprite si verficate, iar soferii sunt informati despre individul care a evadat si rugati sa anunte autoritatile, in caz ca il intalnesc pe drum. In special zona orasului Campeni, de unde este individul, e atent supravegheata.

Marcel Buzgar a fost dat si in urmarire nationala. Pentru evadare, el risca acum un spor la pedeapsa intre sase luni si trei ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO