Copilul din Iași infectat cu coronavirus care a fugit dintr-un centru social a fost găsit

Ultima actualizare: 28-08-2020 09:39

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Iaşi au informat, vineri, că băiatul infectat cu COVID s-a întors în centrul rezidenţial unde era internat la aproape 30 de ore de la dispariţia sa.

"Minorul a revenit în centru în urmă cu puţin timp", a informat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi.

Băiatul în vârstă de 12 ani a fugit în cursul serii de miercuri împreună cu trei prietene dintr-un centru multifuncţional al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat că este un copil cu tulburări de comportament şi este unul dintre beneficiarii Centrului C.A. Rosetti depistaţi pozitivi la COVID-19 care au fost duşi la izolare. Miercuri seara el a fugit împreună cu trei fete, cu vârste de 16 şi 17 ani. Două dintre fete au fost găsite în cursul zilei de joi în localitatea Comarna şi aduse la izolare, iar cea de-a treia a revenit singură la scurt timp de la dispariţie.

Asistenţii susţin că 4 băieţi, toţi infectaţi cu Sars Cov 2, se jucau în curtea instituției, ar fi profitat de neatenţia supraveghetorilor şi au sărit gardul. Trei dintre copii au fost găsiţi în scurt timp, însă al patrulea a dispărut.

Toţi minorii erau îngrijiţi într-un spaţiu destinat copiilor bolnavi de Covid.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO