Alegerile la romani. Primar ales de oameni din arest si campanie la nunta fiicei, duminica, la "Romania, te iubesc!"

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

Un vot - asta au vrut de la noi politicienii, timp de o luna, in campania electorala. Unii mai vizibili si insistenti, altii mai tacuti, dupa talent si posibilitati.

Duminica, la "Romania, te iubesc!", vedem cum si-au facut candidatii campanie electorala. O campanie atipica, in care micii, berea si spectacolul electoral au lipsit. Si totusi unii au gasit cai prin care sa fenteze legea.

Noua legislatie a interzis spectacolul electoral, asa ca pretendentii la functia de primar nu prea s-au vazut in campania electorala. Cum s-au organizat, ce-au promis, unde au gresit, vedeti la "Romania, te iubesc!".

Nicusor Dan. A candidat pentru a doua oara la sefia Bucurestiului. Pe final de campanie abia mai reusea sa stea in picioare.

Nicusor Dan, candidat: "Sunt obosit. Am avut niste suprapuneri de program si sunt niste nopti nedormite."

Intr-un alt colt al Bucurestiului, Catalin Predoiu le promitea cetatenilor ca o sa darame zidul Parlamentului daca ajunge primar. Unii dintre participantii la intalnire erau adusi cu forta.

Ce explicatii au dat liberalii, aflati duminica. Tot atunci, cu maturi si greble noi noute, mergem in campanie si cu Gabriela Firea

Dumitru Bortun, doctor in comunicare: "Ati observat ce fac cei mai multi dintre candidati? Se duc intr-un loc, se prefac ca planmteaza pomi, ca strang gunoaie, dar pentru camerele de luat evderi. Filmeaza ca sa dea ceva pe televizoare. Dar ei nu fac ceva real acolo. Pentru ca in general acesti oameni nu sunt preocupati de binele comun. E o gluma proasta nu ii intereseaza."

Duminica, mergem si la nunta. Cum legea a interzis pomenile electorale, primarul din Bunesti, loc in care se afla si celebrul sat Viscri, a gasit solutia. Si-a maritat fiica si a chemat sute de cetateni din zona la nunta. Evenimentul era programat in septembrie, dar a fost mutat fix in mijlocul campaniei electorale. Cat de ospitalieri sunt oamenii din zona, aflati duminica.

Probabil cea mai ciudata campanie a avut loc la Baia Mare. O campanie in care primarul suspendat Catalin Chereches candideaza din puscarie. De acolo, trimite baimarenilor in fiecare zi scrisori pe care staff-ul sau de campanie le posteaza pe internet si pe site-urile de socializare. Cum este una in care fostul primar ridica in brate un copil sau alta in care le reaminteste baimarenilor ca el este cel care a adus aici crapi japonezi si nuferi.

Chereches a ajuns dupa gratii pentru luare de mita. Pentru baimareni, acuzatiile n-au contat si l-au votat.

A fost o campanie atipica, am avut o participare redusa la vot, iar cand am tras linie, tara s-a ales cu o multime de primari cercetati penal, oameni corupti care insa au primit votul cetatenilor. Cum a fost posibil aflati duminica, la "Romania, te iubesc!".

Gheorghe Onut, sociolog: "Democratia romaneasca e o parodie!"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO