Alegeri prezidențiale 2019. MAI: 146 de sesizări privind evenimente electorale, înregistrate de la deschiderea urnelor


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 20:20
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 19:49
Categorie: Stiri actuale
Monica Dajbog

Aproape 150 de sesizări rivind evenimente electorale au fost înregistrate de la deschiderea secţiilor de votare.

Cu toate acestea, peste 70 dintre ele nu s-au confirmat, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, conform Agerpres.

Cele mai multe sesizări la alegeri prezidențiale 2019 de incidente electorale au fost consemnate pe raza judeţului Dolj - 18 evenimente, Bucureşti - 15, Giurgiu - 13, Argeş - 9 şi Dâmboviţa şi Vrancea - cu câte 8.

"Poliţiştii argeşeni au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce au depistat în trafic un microbuz plin cu persoane care se deplasa cu alegători la o secţie de votare", a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că oamenii legii fac cercetări în mai multe cazuri în care alegătorii au postat pe reţelele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

"Poliţiştii din judeţul Dolj au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, după ce un membru al unei secţii de votare, care s-a deplasat cu urna mobilă la domiciliul unei femei de 74 de ani, a aplicat ştampila de vot în locul acesteia, iar soţul ei a semnat în listele electorale în locul ei", a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a menţionat că în judeţul Suceava se fac cercetări după ce membrii unei secţii de vot s-au deplasat cu urna mobilă, fără a fi însoţiţi de reprezentanţi ai MAI. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la o secţie din judeţul Vaslui, a mai menţionat Dajbog.

Vezi aici REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019.

Sursa: Agerpres

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Iohannis conduce detaşat, urmat de Dăncilă şi Barna
VIDEO PROTVPLUS.RO