Samsarul care l-a pacalit pe Tariceanu cu un Mercedes de 14.500 de euro, condamnat. Individul este, insa, de negasit

21-03-2017 09:31


Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a apelat la Justitie ca sa-si recupereze banii dati unui samsar de masini de lux.

Tariceanu l-a acuzat pe acesta ca l-a pacalit, promitandu-i ca ii va cumpara o limuzina pentru care a platit 14.500 de euro. Demnitarul a ramas insa cu paguba, pentru ca nu a mai vazut nici masina, nici banii. Marti, individul a fost condamnat, in prima instanta, la sase luni cu executare si trebuie sa acopere si paguba.

In putine cuvinte si cu o grimasa care spune tot, Calin Popescu Tariceanu asteapta ca o instanta de judecata sa il ajute sa-si recupereze prejudiciul de la un samsar de masini care l-a pacalit. Individul ar fi de fel din Targu Mures si i-a facut o oferta de nerefuzat: un Mercedes la mana a doua, impecabil, cu numai 14 mii 500 de euro. Tariceanu, fost importator auto, a crezut povestea dupa ce a primit fotografii cu o limuzina. Masina era de fapt fotografiata in vitrina unui dealer german si nici vorba sa fie trimisa in Romania.

Tariceanu a asteptat in zadar ca masina sa ii fie adusa. Si-a dat seama dupa un timp ca fusese inselat si a facut plangere la politie.

Imediat dupa declansarea anchetei, suspectul a fost audiat. A dat o singura declaratie in care a insistat ca a cumparat masina pentru Calin Popescu Tariceanu, dar ca in dum spre Romania i s-a blocat cutia de viteze si a decis sa o restituie vechilor proprietari. Apoi a disparut fara urma si nu s-a prezentat nici macar la proces.

Adrian Nica, avocatul lui Tariceanu: "Nu cred ca se pune problema in acest moment sa fi disparut in asa fel incat sa nu se ajunga la o solutie sa fie adus daca se da pedeapsa cu executare."

Instanta l-a condamnat pe suspect la sase luni cu executare. Si a tinut cont de dorinta pagubitului. Tariceanu ar putea sa-si primeasca inapoi cei 14 500 de euro, dar si dobanda aferenta acestei sume, adica inca 5000 de euro. Decizia poate fi atacata cu apel, insa vinovatul e disparut de ceva timp.

VIDEO PROTVPLUS.RO