Ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pregatit de Uniunea Europeana pentru R. Moldova este la un pas de a fi blocat

13-05-2017 10:36


Parada militara la Moscova, de 9 mai - 3

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, indeamna Uniunea Europeana sa blocheze finantarea pentru tara sa, in speranta ca astfel Guvernul va demisiona si vor fi convocate alegeri legislative anticipate, relateaza Deschide.md.

„Eu nu atat de des salut unele initiative si unele declaratii ale partenerilor nostri din Europa. Apropo nici eu personal, nici socialistii nu au relatii bune cu PPE care a initiat acest lucru, dar eu vreau sa salut acest lucru si sa le multumesc! Daca nu va fi finantare pentru aceasta guvernare vom avea alegeri anticipate. Ii incurajez sa blocheze finantarea pentru aceasta guvernare. Eu pledez pentru alegeri anticipate din 2014 si voi face tot posibilul pentru a le avea", a declarat Dodon in Parlament.

Surse din Parlamentul European au declarat pentru postul de radio Europa Libera ca aprobarea finala a ajutorului macro-financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost amanata.

Europarlamentarii ar vrea sa conditioneze acordarea banilor de respectarea normelor democratice in privinta reformei electorale promovate de Partidul Democrat, de la guvernare, si de Partidul Socialistilor, apropiat presedintelui Igor Dodon.

Pachetul de 100 milioane euro pentru Republica Moldova a fost aprobat de tarile membre ale Uniunii Europene, la nivel de ambasadori, pe 12 aprilie.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO