Ajutoare COVID pentru lăutari. 149 de persoane ridicate pentru audieri, în Dâmbovița

Dată publicare: 24-03-2021 16:02
Dată actualizare: 24-03-2021 16:39


politia

Lăutari din Dâmbovița au fost duși la audieri, cu mandate de aducere. 149 de persoane au dosare penale pentru înșelăciuni și falsuri, pentru că au luat ilegal bani de la stat ca sprijin în pandemie. Statul a fost prejudiciat cu 1,6 milioane de lei.

 

Toate persoanele vizate de Poliție au declarat că activitatea artistică le-a fost afectată de pandemie şi au cerut indemnizaţii în baza unor documente falsificate. Sunt dosare penale întocmite pentru infracțiuni de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, transmite IGPR, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa, ca urmare a activităţilor de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi fals în declaraţii, au pus în aplicare 149 de mandate de aducere. Persoanele, toate din judeţul Dâmboviţa, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri", anunţă IGPR.

Din anchetă a reieșit că persoanele vizate au depus documente false pentru a obţine bani de la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, persoanele bănuite ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului Sars-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată şi ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita şi primi indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială", precizează IGPR.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1,6 milioane de lei, au stabilit polițiștii.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO