Gipsy Gipsanu, singura persoana trimisa in judecata in cazul uciderii baschetbalistului american
Cazul baschetbalistului american, ucis acum doua luni in bataie intr-un club din Giurgiu, a ajuns in instanta. Procurorii au pus capat cercetarilor, dar si speculatiilor aparute in acest dosa.
L-au trimis in judecata pe singurul suspect, Ionut Tanasoaia, alias Gipsy Gipsanu. Este banuit c-ar face parte din clanul Butoane, o grupare influenta in Giurgiu.
Pentru procurori, primul si singurul suspect in cazul mortii lui Hardy Chauncey ramane Ionut Adrian Tanasoaia. Este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.
Tribunalul Giurgiu il va judeca pentru cele trei capete de acuzare, cea mai aspra pedeapsa fiind de 15 ani de inchisoare.
Tanasoaia este acuzat ca in noaptea de 8 spre 9 octombrie l-ar fi agresat pe baschetbalistul american Hardy Chauncey intr-o club din Giurgiu. Sportivul a incasat un pumn, a cazut si s-a lovit la cap de marginea ringului.
Raportul medico-legal a fost finalizat cu intarziere. In acest timp, antrenoarea sportivului aducea in discutie un alt scenariu: Hardy ar fi fost lovit de una sau mai multe persoane.
Ipoteza avea credibilitate datorita traumatismelor constatate de un medic neurochirurg la Bucuresti.
La final, concluzia a fost una singura. Baschetbalistul american a primit un singur pumn. Cel care l-a dat, Ionut Tanasoaia, este trimis acum in judecata. Incidentul extrem de grav a adus la suprafata un clan din lumea interlopa din Giurgiu, numit Butoane, din care ar face parte si suspectul arestat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Relatiile pe care membrii acestei grupari le au in judet au facut obiectul unor investigatii, insa fara prea multe urmari.
Unul dintre fiii lui Butoane a fost arestat pentru ca ar fi facut trafic de carne vie.
Iar legatura senatorului de Giurgiu Cezar Magureanu cu gruparea Butoane a fost sanctionata doar verbal de colegii de partid.
Nici legatura dintre fiica senatorului si acelasi Butoane, care i-a imprumutat bani, nu a fost urmata de vreo demisie de onoare.
Verificarile in acest caz au ajuns si la spital, dar nu s-au incheiat. Concluziile trebuie sa spuna daca doctorii care au avut grija de Hardy si-au facut sau nu datoria.
Au mai facut anchete si politistii impreuna cu procurorii, care-au ajuns la concluzia ca echipajele din Giurgiu au actionat corect.