Rezultatele finale ale autopsiei in cazul baschetbalistului Chauncey Hardy

×
Codul embed a fost copiat

Medicii au dat publicitatii rezultatele finale ale autopsiei in cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Raportul de autopsie confirma constatarile preliminare, potrivit analizelor medicilor.

Moartea barbatului s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii consecutive unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului, arata raportul.

Asta inseamna ca Chauncey avea capul spart atat la ceafa, cat si in frunte, perecum si multiple rupturi de meningo-cerebrale.

Dosarul medical al lui Chauncey. Cum explica doctorii faptul ca l-au operat dupa cateva ore

Citește și
Chauncey Hardy
Hardy a fost inmormantat la Middletown in prezenta a zeci de persoane. Ancheta in acest caz continua
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic.

Intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si deces exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata in tanatogeneza.

Avind in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost:

1. Lovire activa cu corp dur la nivelul buzelor
2. Fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atit la locul de impact cu solul cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura.

Valoarea de 0,6 g/L alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profunda si perfuzat abundent.

Nu s-au pus in evidenta droguri.

Controversele anchetei in cazul mortii lui Hardy: nici macar nu se stie de cate ori a fost lovit

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, in varsta de 23 de ani, a fost jucator la echipa CSS Giurgiu, iar in noaptea de 8 spre 9 octombrie, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Cronologia faptelor, stabilita din punct de vedere medical:

9 octombrie 2011, ora 10:30 Barbatul a fost adus cu Salvarea de la Giurgiu la Spitalul "Bagdasar-Arseni" pentru un computer tomograf cerebral. Era in stare comatoasa (Glasgow 8-9), dar respira singur. Nu dadea semne de gravitate a bolii.

La computerul tomograf s-a vazut un traumatism cranio-cerebral frontal dreapta si un hematom la ochiul de pe aceeasi parte. In plus, sportivul avea hemoragie craniana masiva.

ora 12:07 Hardy Chauncey a fost internat in Clinica de neurochirurgie.

ora 17:25 Starea baschetbalistului s-a degradat brusc si acesta a facut un prim stop cardiorespirator resuscitabil. Imediat, el a fost dus in sala de operatie pentru decomprimarea creierului inundat de sange, din hemoragia masiva. In timpul interventiei a facut un al doilea stopcardiovascular, resuscitabil, de asemenea.

ora 19:15 Dupa ce a fost scos din sala de operatie Hardy Chauncey a facut un al treilea stop cardiac. De data aceasta, nu a mai putut fi resuscitat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Giurgiu, Elisabeta Bene, declarase anterior ca Hardy Chauncey ajunsese la unitatea sanitara "in stare comatoasa", cu un hematom deasupra obrazului drept, iar la inceput au existat suspiciuni de coma alcoolica.

Ambasada SUA la Bucuresti a transmis condoleante familiei baschetbalistului american care a decedat la Giurgiu. Totodata, oficialii americani s-au declarat ingrijorati de circumstantele in care s-a produs incidentul.

Ultima noapte in viata

Reprezentantii clubului din Giurgiu, unde a avut loc bataia care l-a ucis pe baschetbalistul american, au postat pe Internet fotografii care au fost realizate in seara in care jucatorii de baschet au sarbatorit victoria cu Dinamo.

In aceste imagini apare si Chauncey Hardy, cu doar cateva ore inainte sa-si piarda viata. El este inconjurat de prieteni si pare vesel, cu zambetul pe buze - bucurandu-se, probabil, dupa victoria obtinuta la meciul cu Dinamo.

-► Drama americanului care a venit sa joace baschet in Romania

Moartea baschetbalistul american Hardy Chauncey, ucis in Romania, arunca un val negru de doliu peste lumea sportului. Incidentul s-a petrecut intr-un club de noapte din Giurgiu, acum patru seri.

O zi mai tarziu, tanarul a murit. Imediat dupa ce medicii au anuntat trista veste, un barbat s-a prezentat la Politia Giurgiu si si-a asumat atacul.

Ce scrie presa internationala despre moartea lui Hardy

Presa internationala a scris despre decesul baschetbalistului american Chauncey Hardy, dupa un incident petrecut intr-un club din Giurgiu. Daily Mail noteaza ca sportivul a fost victima unei agresiuni socante.

"Un baschetbalist american moare dupa ce a fost batut cu salbaticie intr-un bar din Romania", a titrat jurnalul britanic Daily Mail, care mentioneaza ca Hardy a fost victima unei "agresiuni socante".

Cine a fost Chauncey Hardy, tanarul care a terminat Colegiul dupa 4 ani

Cei care l-au cunoscut pe Hardy spun ca aceasta a fost un sportiv model, cu o ambitie care i-ar fi asigurat cel mai probabil o cariera de succes.

"Un copil care termina Colegiul dupa 4 ani nu poate fi decat extraordinar, probabil ca stiti ca in Statele Unite, pana la 21 de ani, ei nu consuma alcool. Regimul de sportiv in Universitate este extrem de drastic. Iata ca se intoarce in Romania cazul Marian Cozma." - a spus Carmen Tocala, presedinta Federatiei Romane de Baschet.

Chauncey Hardy avea 23 de ani, iar in Romania a ajuns in luna august, cand a semnat cu CSS Giurgiu. In 2010 a absolvit Universitatea Sacred Heart si a evoluat timp de patru sezoane in NCAA.

A avut drept echipe favorite pe Atlanta Hawks si Dallas Cowboys, iar din propriile declaratii, filmul care l-a marcat cel mai tare a fost "American Gangster". Chauncey nu a fost singurul copil al familiei Hardy, el avand inca două surori, Onnalisa si Jada Kindsey.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Familia lui Chauncey Hardy vrea sa dea in judecata spitalul din Giurgiu. Ancheta, aproape de final
Familia lui Chauncey Hardy vrea sa dea in judecata spitalul din Giurgiu. Ancheta, aproape de final

Familia baschetbalistul american ucis in Romania intentioneaza sa dea in judecata spitalul din Giurgiu, locul in care a ajuns mai intai pacientul Hardy. A aflat informatia un jurnalist roman stabilit la New York, care a ajuns la inmormantarea sportivului.

Hardy a fost inmormantat la Middletown in prezenta a zeci de persoane. Ancheta in acest caz continua
Hardy a fost inmormantat la Middletown in prezenta a zeci de persoane. Ancheta in acest caz continua

Baschetbalistul Chauncey Hardy, decedat in urma unui traumatism cranio-cerebral sever suferit dupa o agresiune intr-un club din Giurgiu, a fost inmormantat, miercuri, in orasul Middletown (SUA).

Prea putine raspunsuri in cazul americanului Hardy. Ce aspecte au de lamurit oamenii legii
Prea putine raspunsuri in cazul americanului Hardy. Ce aspecte au de lamurit oamenii legii

In al doisprezecelea ceas, adica la o saptamana de la tragedia americanului Hardy, personaje cheie din povestea sa dramatica au fost poftite la audieri, la Parchetul Giurgiu.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.