Răsturnare de situație în scandalul din fața unui supermarket. Ce s-a întâmplat cu agenții care au intervenit

Ultima actualizare: 22-05-2020 17:52

Agenții care au intervenit în scandalul soldat cu încătușarea și amendarea a trei persoane, în București, sunt anchetați de șefii lor.

Agenții care au intervenit în scandalul din fața unui centru comercial, anchetați de șefii lor

Mai marii din Poliție vor să verifice dacă au respectat procedurile în clipa în care au decis să îi ducă pe indivizii care opuneau rezistență la secție. Reprezentanţii centrului comercial au precizat încă de joi că doi dintre protagonişti au "regizat" incidentul.

Imaginile au fost surprinse imediat după sosirea echipajelor de poliție. Trei agenți de la Secția 24 din București încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul de 57 de ani pe capota mașinii de poliție. Nu reușesc, așa că mai cheamă un echipaj.

Potrivit unui comunicat al Poliției, bărbatul și soția sa au refuzat să le fie luată temperatura la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5 al Capitalei. În plus, nu purtau nici mască de protecție și au devenit recalcitranți când paznicul le-a cerut acest lucru. Angajați au sunat la 112 și au alertat autoritățile. Cei doi soți, dar și un martor care a intervenit în apărarea lor, au fost conduși la secția de poliție și amendați.

Diana Sarca, purt.cuv. Poliția Capitalei: „La momentul în care polițiștii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante și au demonstrat un comportament agresiv. Toate cele trei persoane au fost sancționate contravențional conform legii 61/1991 pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în atribuțiile de serviciu."

Bărbat imobilizat: „În jurul orei 17 m-am dus cu soția la Kaufland să facem aprovizionarea. La intrare, bodyguardul ne-a oprit încercând să ne termoscaneze. Nici măcar nu m-a întrebat dacă îi dau voie sau nu."

Referitor la acest incident, reprezentanții Kaufland au transmis că:

„Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist."

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din hypermarket, se vede cum paznicul încearcă să le explice celor doi că trebuie să li se măsoare temperatura și să poarte obligatoriu masca odată ce intră în magazin. Pentru că refuzul s-a transformat în conflict, paznicii au sunat la 112.

„Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri, nu face poze și nu ia CNP-ul, numele și adresa persoanei. Afișează doar temperatura", precizează secretarul de stat Raed Arafat.

Oficialul spune că este dreptul oamenilor dacă nu sunt de acord să li se măsoare temperatura, însă nu mai pot intra în spațiul respectiv, pentru că este dreptul comunității și al angajaților care lucrează în spațiul respectiv să se protejeze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO