Afacerea in familie a marcajelor e in pericol dupa ancheta Stirilor ProTV. Cati bani sunt la mijloc
Afacerea de familie de la Compania Drumuri si Autostrazi, in care un frate este sef la achizitii, iar celalalt castigatorul unui contract de 6 milioane de euro, este in pericol.
Dupa ancheta difuzata de Stirile PRO TV si investigatia declansata de Agentia Nationala de Integritate, sefii companiei sunt decisi sa rezilieze contractul.
Exista insa o problema: documentul prevede despagubiri de 10 milioane de euro.
Actionarul firmei Teo Trans Consulting, castigatoarea licitatiilor pentru trasarea marcajelor rutiere, a iesit din gratiile sefilor fratelui sau, director de achizitii publice in CNADNR.
La inceputul lunii aprilie din acest an era felicitat pentru calitatea "foarte buna" a unor lucrari, astazi, insa, a fost invitat sa discute rezilierea contractului. Dar nu s-a prezentat.
"Vom propune rezilierea contractului, incercam sa ajungem la un numitor comun sa preintampinam hotararea ANI", a declarat directorul DRDP Bucuresti.
Agentia Nationala pentru Integritate investigheaza in prezent acuzatia de conflict de interese. Contractul a fost atribuit in momentul in care un frate era director de achizitii la CNADNR, iar celalalt actionar majoritar al uneia dintre firmele castigatoare.
Desi trebuia sa se prezinte astazi la negocieri, castigatorul nu a mai venit. CNADNR vrea negocieri pentru ca in cazul rezilierii unilaterale, statul este obligat la plati compensatorii si de 10 milioane de euro.
Ca urmare, cele doua companii raspunzatoare de lucrari nu mai traseaza marcaje pe drumurile si autostrazile din jurul Bucurestiului.
Soferii care intra intr-un anumit sens giratoriu din Bucuresti, practic, trebuie sa isi ghiceasca banda de circulatie. Coincidenta sau nu, dar in fiecare saptamana aici are loc cate un accident foarte grav. Din pacate, marcajele rutiere nu vor aparea prea curand pe sosea.
"Incercam cu sectiile noastre sa ne descurcam", a mai spus directorul DRDP Bucuresti.
Contractul se va interupe automat daca Agentia pentru Integritate va decide ca e vorba de un conflict de interese.
Daca va fi gasit vinovat de incompatibilitate, directorul departamentului achizitii publice de la CNADNR risca sa fie demis. Mai mult, potrivit Codului Penal, conflictul de interese se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Sursa: Pro TV
Etichete: afacere, marcaj, conflict de interese, cnadnr,
Dată publicare:
09-10-2013 19:58