Adrian Severin, lasat fara imunitate in unanimitate de Comisia juridica a Parlamentului European

Ultima actualizare: 20-10-2012 22:00

Implicat in scandalul "bani pentru amendamente", Severin este cercetat si de Directia Nationala Anticoruptie.

Avizul dat de Comisia Juridica a Parlamentului European este consultatitv, iar plenul se va pronunta prin vot, joi, legat de ridicarea imunitatii lui Severin. Potrivit procedurilor PE, dupa votul din plen, daca decizia va fi de ridicare a imunitatii, hotararea va fi comunicata autoritatilor romane.

"Reafirm completa nevinovatie in privinta acuzatiilor formulate de ziarul britanic Sunday Times, precum si convingerea ca adevarul in legatura cu inscenarea si provocarea puse la cale impotriva mea va iesi la lumina. In acest sens, este necesara o cercetare obiectiva si profesionista. De aceea, salut orice hotarare care deschide calea catre o asemenea cercetare", afirma Severin.

Intr-o inregistrare cu o camera ascunsa, fostul sef al diplomatiei romane ii asigura pe reprezentantii unei „societati de consultanta", in realitate reporteri sub acoperire de la Sunday Times, ca va sustine un amendament, in schimbul sumei de 12.000 euro.

Alti doi euro-parlamentari implicati in acelasi scandal au demisionat din forul european. Adrian Severin a sustinut insa ca el este nevinovat si a plecat doar din PSD.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO