Blejnar, la DNA: As putea spune ca sunt "seful cel mare", dar nu are legatura cu fapte de coruptie

Ultima actualizare: 05-11-2012 06:16

Sorin Blejnar, audiat ca martor la DNA in dosarul "Constanta", a spus, luni, ca a fost intrebat daca este "seful cel mare" din interceptarile existente la dosar.

El a raspuns ca poate fi numit asa avand in vedere institutiile care-i sunt subordonate, fara ca aceasta sa aiba legatura cu fapte de coruptie.

"Eu nu cred ca putem vorbi aici de coruptie, cand se vorbeste de seful cel mare. In documente se spune ca seful cel mare i-ar fi certat. Eu ii cert zilnic, iar acum cand ma voi duce la birou o sa-i cert in continuare pentru ca sunt o persoana exigenta", a sustinut Sorin Blejnar.

El a negat ca ar fi fost intr-o excursie in SUA cu Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea. Totodata, seful ANAF a sustinut ca Mircea Banias nu l-a rugat sa renunte la atitudinea ostila fata de anumite persoane, pentru ca ostilitatea sau neostilitatea tine de profesionalism. "Nu sunt ostil sau neostil in functie de rugaminti", a precizat Blejnar.

Intrebat de jurnalisti de ce a fost nevoie sa se prezinte la sediul DNA, Sorin Blejnar a raspuns simplu: "Pai pentru a clarifica situatia. Conform Codului de Procedura Penala si Codului Penal exista notiunea de martor. Eu sunt martor in acest dosar, am fost intrebat daca am fost, exact cum ati intrebat dumneavoastra, daca am fost intr-o excursie cu domnul Durbac in Statele Unite. Am spus ca nu am fost." - a declarat, la iesirea din sediu DNA, Sorin Blejnar.

Astfel, el a negat ca ar fi fost intr-o excursie in SUA cu Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea. Seful ANAF a mai spus ca a fost intrebat daca este "seful cel mare", asa cum apare in discutiile ale caror interceptari sunt la dosar. El a raspuns ca, avand in vedere ca are in subordine atatea institutii, s-ar putea spune ca este seful cel mare.

"Eu nu cred ca putem vorbi aici de coruptie, cand se vorbeste de seful cel mare. In documente se spune ca seful cel mare i-ar fi certat. Eu ii cert zilnic, iar acum cand ma voi duce la birou o sa-i cert in continuare pentru ca sunt o persoana exigenta", a sustinut Sorin Blejnar.

Totodata, seful ANAF a sustinut ca Mircea Banias nu l-a rugat sa renunte la atitudinea ostila fata de anumite persoane, pentru ca ostilitatea sau neostilitatea tine de profesionalism.

Sorin Blejnar a mai spus ca a fost chemat de nenumarate randuri la DNA, ca martor sau pentru a da diverse detalii in dosare si ca acest lucru este normal, avand in vedere ca se deruleaza niste anchete iar lucrurile trebuie clarificate.

Numele lui Sorin Blejnar a aparut in unele stenograme ale unor convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori in acest dosar. Astfel, senatorul Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu ca intervine la seful ANAF, pentru a-l convinge sa renunte la atitudinea negativa a acestuia fata de Liviu Durbac, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, potrivit procurorilor.

Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu sa intervina pe langa Iulian Tudor si ministrul Transporturilor ("doamna"), Anca Boagiu, "pentru o chestiune de afaceri discutata anterior de cei doi".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO