Administratia Bisericii Ortodoxe va fi executata silit pentru o amenda de 28 de euro. Scandal intre Patriarhie si CNADNR

Dată publicare: 18-02-2014 19:03
Dată actualizare: 21-02-2014 00:22


Este scandal mare intre doua institutii ale statului. Pentru un pumn de arginti datorati companiei nationale de autostrazi, administratia Bisericii Ortodoxe Romane va fi executata silit.

''Nu avem nicio datorie!'', exclama purtatorul de cuvant al Patriarhiei care a trimis de indata un reprezentant la Compania de autostrazi ca sa ceara explicatii.

''Se intampla in decembrie 2010, cand una dintre masinile Patriarhiei Romane a fost prinsa pe DN1, la Romanesti, circuland fara rovigneta valabile. CNADNR sustine ca o poate dovedi cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere", transmite corespondentul Stirilor ProTV, Ovidiu Oanta.

Masina cu pricina era folosita de angajatii departamentului economic iar cei de la compania de drumuri nationale au intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei, la care au atasat instiintarea de plata: 250 de lei amenda contraventionala si 28 de euro taxa de despagubire.

Dupa doi ani si jumatate, cer ajutorul unui executor judecatoresc. Judecatorul a incuviintat procedura sub toate formele.

Vestea n-a picat bine in Dealul Mitropolitiei dupa amenda primita din Partea Ministerului de Finante, in urma unor controverse legate de procedura de licitatie pentru reabilitarea Palatului Patriarhal.

"Noi nu avem nicio datorie pentru masina respectiva!" precizeaza purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Pe langa cei 28 de euro catre CNADNR prelatii vor trebui sa achite si cheltuielile cu executare silita mult mai mari decat datoria initiala.


VIDEO PROTVPLUS.RO