Acuzatii grave la un centru de plasament din Oradea.Copiii spun ca sunt batuti cu pumnii de angajati


Ultimul update: Duminica 27 Octombrie 2013 00:32
Data publicarii: Joi 24 Octombrie 2013 18:41
Categorie: Stiri actuale

Situatie revoltatoare la Oradea. Mai multi tineri dintr-o institutie pentru copiii cu probleme psiho-sociale ii acuza pe educatori si chiar pe seful centrului de cruzimi de neimaginat.

In declaratiile pe care adolescentii le-au dat in fata asistentilor sociali apar amanunte socante: de la injuraturi si jigniri, pana la batai cu pumnii si picioarele sau penitente, care amintesc de Evul Mediu.

La randul lor, autoritatile sustin ca, deocamdata, niciuna dintre acuzatii nu se confirma.

Doi dintre adolescentii cazati in centrul de plasament au fost de acord sa rupa tacerea si sa vorbeasca despre ororile prin care ar fi trecut.

"Ti se introduceau degetele de la o mana intre usa si toc. Aproape ca iti strivea degetul", sustine una dintre victime.

Apoi, rand pe rand, au iesit la iveala detalii uluitoare. La una dintre evaluarile psihologice, mai multi copii au povestit in amanunt cum ii tratau angajatii institutiei.

"Domnul A m-a luat de cap, m-a zgariat pe gat si mi-a dat cateva palme. Domnul M obisnuieste sa loveasca cu bastonul pe copii in palme, peste spate, alteori ne baga degetele la usa si tragea usa."

"Sunt in centru de 11 luni si in acest timp mi s-au bagat degetele la usa, am fost batut cu pumnul in stomac si strans de gat" - sustine un alt copil.

"Am fost batut, dat cu capul de pereti, calcat in picioare. Am un...am aici un canin care mi-a iesit prin buza in timp ce m-o lovit. M-a amenintat ca te omor, te omor, tot asa urla la mine", este declaratia infioratoare a altei victime.

Unii dintre copii, sustin adolescentii, n-au rezistat si au fugit, insa la intoarcere le-a fost si mai rau.

Acuzatiile adolescentilor sunt sustinute si de o angajata din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Bihor: "De fapt, toti stim ce se intimpla acolo. Stiu ca au fost si mai sunt agresati verbal, fizic, emotional. Este o situatie care inca nu s-a solutionat cu toate ca plangerile copiilor au ajuns peste tot", a declarat femeia.

In urma anchetei, seful centrului, care intre timp a plecat, a fost singurul care a primit un avertisment. Cazul de la Oradea a ajuns pana la urechile celor din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Pana acum insa nu s-a intamplat nimic.

VIDEO PROTVPLUS.RO