Acuzatii grave la spitalul din Borsa. O tanara a aflat inainte de nastere ca fatul este mort

Ultima actualizare: 26-01-2013 07:02

Lipsa de personal din spitalele noastre si indolenta medicilor conduc la tragedii. La Borsa, in Maramures, o gravida in varsta de 21 de ani a asteptat doua zile sa nasca, dupa ce i s-au rupt membranele si nasterea era inevitabila.

Doar ca specialistul care a consultat-o la internare nu a mai revenit, iar moasele din sectie i-au recomandat sa aiba rabdare.

Miercuri dimineata, cand un doctor a hotarat, in sfarsit, sa se ocupe de caz, bebelusul murise in pantecele mamei. Familia ii acuza pe medici de malpraxis.

Tanara mama, aflata la prima sarcina, sustine ca a mers regulat la control si i s-a spus ca fetita se dezvolta normal si este perfect sanatoasa.

Luni dimineata a venit la spital, unde au consultat-o mai intai un doctor, apoi doua moase, care i-au dat asigurari ca totul decurge bine si travaliul se va declansa curand. Dar asta nu s-a intamplat, si orele de asteptare s-au transformat in zile.

Miercuri dimineata, la ecograf, s-a constatat ca fatul era mort.

"Medicul m-a vazut aseara, a spus ca e bine si dimineata a spus ca sarcina s-a oprit in evolutie, ca nu-i mai bate inima. Nu stiu ce s-a intamplat, ce sa cred, am fost in fiecare luna la control si mi-au zis ca nu e niciun fel de problema", spune pacienta.

Nici atunci tanara mama nu a fost scutita de suferinta: medicii au asteptat sa nasca fetita pe cale naturala, si abia in cursul dupa-amiezii au decis sa-i faca totusi o cezariana, cand si-au dat seama ca se chinuieste degeaba.

Medicul care a consultat-o pe gravida nu a vrut sa comenteze situatia, iar managerul spitalului din Borsa da vina pe lipsa de personal.

Dupa operatie, fatul va fi trimis la Institutul de Medicina Legala din Baia Mare pentru expertiza. Familia vrea sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO