Acuzatia de plagiat la adresa lui Copos poate schimba regulile. In ce conditii vor publica detinutii lucrari stiintifice

15-06-2015 18:21


Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti propune modificarea regulilor prin care detinuti pot publica lucrari stiintifice.

Reprezentantii comisiei spun ca girul unui profesor universitar si publicarea unei lucrari la o editura acreditata nu sunt motive suficiente pentru penitenciarul sa decida daca lucrarea are caracter stiintific.

Analiza comisiei de etica a venit dupa ce istoricul Catalin Parfene a facut o plangere in care acuza ca lucrarea publicata de George Copos, "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele 14 - 16", este copiata dupa lucrarea sa.

Culmea, atat teza fostului masterand la istorie, cat si cartea lui Copos au fost avizate de profesorul universitar Stelian Brezeanu. Pe de alta parte, DNA a propus inasprirea legii care le permite detinutilor sa fie eliberati mai devreme, daca scriu carti dupa gratii.

VIDEO PROTVPLUS.RO