Acte false si spalare de bani. Istoria dosarului intunecat pentru care Marin Condescu a fost retinut
Este o noua zi cu emotii pentru Marin Condescu, presedintele Consilului de Administratie al Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu si al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia.
El a fost eliberat miercuri seara, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore si a fost lasat sa plece acasa. La fel s-a intamplat si in cazul adjunctului sau, Viorel Temelescu.
Joi, insa, cei doi acuzati de inselaciune, spalare de bani, fals si uz de fals vor ajunge iar in fata instantzei, cu propunere de arestare preventiva.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
Si Condescu, si adjunctul sau, Viorel Temelescu, sunt acuzati de inselaciune, spalare de bani, fals si uz de fals.
Ambii si-au petrecut noaptea in arestul Politiei Gorj, dupa ce au fost retinuti pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.
Marin Condescu a fost adus miercuri din arestul Politiei Gorj la sediul Parchetului. La fel s-a intamplat si cu adjunctul sau, Viorel Temelescu.
Procurorii au pentru cei doi o cascada de acuzatii: inselaciune, delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si spalare de bani.
Problemele de natura penala ale presedintelui de la Pandurii au inceput in 2011.
A facut atunci o serie de imprumuturi la banca in nume personal, iar banii ii dadea echipei de fotbal. Anchetatorii spun ca, la recuperarea imprumuturilor, Condescu ar fi luat cu 200.000 de lei in plus, folosindu-se de acte false.
Politistii au cercetat si modul in care Clubul Pandurii a incheiat un contract de cesiune de creante de 1,6 milioane lei, cu firma care asigura tichete de masa pentru mineri.
In calitate de presedinte al Federatiei Nationale Mine Energie si al Uniunii Sindicatelor Miniere din Romania, Marin Condescu ar fi convins anumite persoane sa-i permita sa foloseasca sumele datorate firmei in interiorul echipei de fotbal iar datoria sa fie stinsa ulterior.
Ascensiunea lui Condescu a inceput in anii 90, odata cu dezvoltarea sindicatelor miniere in Romania dar acesta a deveni celebru dupa ce, cu ajutorul lui, echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu a renascut din cenusa. Dintr-o formatie de Liga a 2-a a ajuns anul trecut vicecampioana a Romaniei si joaca, in prezent, in grupele Europa League.
Mai mult si-a permis sa cumpere un jucator brazilian -Eric de Oliveira- cotat acum la 2 milioane de euro si care a dat un gol superb, saptamana trecuta, in meciul cu Fiorentina.
La inceputul lunii octombrie, mascatii au intrat peste Condescu in casa si au luat mai multi saci cu documente.
Atunci, presedintele Consilului de Administratie al Pandurilor parea relaxat.
"De la Pandurii Targu Jiu, nimic de natura penala nu s-ar fi intamplat sau sa se intample vreodata. Mai avem sa fim...sa fiu suspectat sau acuzat de omor si subminarea economiei nationale", a spus atunci Condescu.
Anchetatorii verifica acum si modul in care s-au facut diferite transferuri in cadrul clubului, iar in acest caz va fi audiat ca martor si impresarul Ana Maria Prodan.
In urma cu putin timp, mandatul de retinere al lui Condescu a expirat. Asteptand sa fie dus in fata judecatorilor liderul sindical le-a facut o vizita, pe stadion, jucatorilor de la Pandurii, care aveau antrenament.