Accident în lanţ pe un drum din Iaşi, din cauza ceţii şi a poleiului. Zeci de oameni, în pericol de moarte

23-02-2021 16:08


Accident în lanţ pe un drum din Iaşi, din cauza...
Accident în lanţ pe un drum din Iaşi, din cauza...

Zeci de oameni au fost în pericol într-un accident rutier petrecut marți, pe ceață și polei, în județul Iași. Patru autovehicule, printre care și un autobuz cu pasageri, s-au ciocnit ca la biliard.

O mașină mică era cât pe ce să spulbere un grup de oameni de pe sosea, dacă nu se oprea în mijlocul de transport în comun. Scena a fost filmată de un șofer din trafic.

Vă avertizăm, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

În imaginile surprinse cu o cameră de bord se văd circa 20 de pasageri, care tocmai coborâseră pe șosea din autobuzul implicat în accident.

Oamenii erau în preajma mijlocului de transport, când o mașină mică a venit în viteză din spate. Câțiva pasageri s-au ferit în ultima clipă, iar autoturismul s-a izbit cu botul în autobuz.

Dacă și-ar fi continuat deplasarea, i-ar fi putut lovi ca pe niște popice pe călătorii de pe șosea.

Șofer autobuz: ”De la ceață. A intrat altă mașină în mine și am ajuns în șanț. Nu vedeți cum e drumul?”.

Drumul județean din zona comunei Horlești este încă în lucru, cu semnalizarea rutieră provizorie. În câmp, marginea drumului nu este delimitată cu linii de marcaj.

Pe polei și ceață, au existat toate premisele pentru ciocnirea în lanț.

 

Polițiștii nu au deschis dosar penal

 

Întâi, șoferul unei mașini mici a vrut să vireze stânga, s-a răzgândit și a revenit pe sens, fără să semnalizeze, spun polițiștii. A fost lovit din spate de o dubiță de marfă și aruncat în șanț, pe contrasens.

Dubița oprită în urma impactului inițial a fost izbită tot din spate de autobuzul cu pasageri, care făcea o cursă intrajudețeană.

Oamenii s-au dat jos și s-au împrăștiat pe șosea. Atunci s-a izbit în autobuz cel de-al patrulea șofer, cel filmat.
Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma impactului în lanț.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum și de trafic. De asemenea, când circulăm în condiții de ceață și când carosabilul este acoperit cu polei, se recomandă să se reducă viteza de deplasare pe partea carosabilă, la fiecare manevră pe care o facem să fie făcută după o asigurare prealabilă temeinică și să fie folosite în permanență luminile de ceață pentru a putea fi observați în trafic”.

Autobuzul a fost scos de pe șosea abia câteva ore mai târziu. Poliția nu a deschis, deocamdată, niciun dosar penal în urma accidentului rutier.

 

Tags: carambol, ceata, iasi,


VIDEO PROTVPLUS.RO