Punctul de trecere al frontierei Siret, în beznă de șase luni. Nu este curent, iar ANAF caută soluții
Punctul de frontieră Siret nu are curent de mai bine de șase luni, acuză un lider sindical. ANAF recunoaște existența problemei și spune că se caută soluții.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Lipsa iluminatului în punctul de trecere al frontierei Siret a fost sesizată de vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor „Diamantul”, Gabriela Cioban Croitoriu, care susține că angajații finanțelor lucrează în beznă. A trimis o serie de adrese pentru remedierea situației, fără a obține însă rezultatul scontat, relatează publicația News Bucovina.
„Mai bine de 3 luni, SPR Diamantul a formulat cereri pentru a putea accesa curentul electric pentru iluminat în punct. Cui s-a adresat? Pai cui… Președintelui României, Guvernului României, Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Primăriei Siret, Eon România, ANAF, Direcția Vămilor, Poliției de Frontieră. Ce a primit? O direcționare ciclică între instituții a petiției noastre, o pasare a responsabilității statului român foarte bine orchestrată și spre surprinderea tuturor o beznă în continuare”, arată Gabriela Cioban Croitoriu.
Sindicalista spune că orice cetățean ce trece prin acest punct de la frontieră externă „are dreptate să nu recunoască că existăm”.
ANAF a răspuns că vor fi căutate firme care să remedieze problema, se arată într-o adresă primită de sindicat.
ANAF-Direcția Regională Iași a comunicat că problema în Vama Siret s-a acutizat pe parcursul anului 2020, dar că va fi rezolvată prin proiectul POIM și că au fost montate trei proiectoare care iluminează zona perimetrală a arterei de călători, fiind contactate firme care să găsească soluții pentru remedierea acestei situații.
Ce se întâmpla la PCTF Siret acum zece ani
Acum aproape zece ani, câteva zeci de vameși au fost ridicați de către ofițerii DNA, într-o vastă operațiune anticorupție. Suspecții făceau și 25.000 de lei pe zi șpagă de la traficanții de țogări.
Potrivit actelor de urmarire penală, polițiștii erau surprinsi de nenumarate ori „numarând sau aranjând teancuri de bancnote pe care le scot din buzunarele uniformei, banii fiind scoși chiar din buzunarele în care de zeci de ori în cursul unei ture ascundeau bancnotele luate din documentele primite pentru control. (...) Scoaterea ulterioară a banilor din buzunar și numararea lor trădeaza vădit luarea de mită”.