ANIMATIE GRAFICA. 12 raniti, dupa ce un TIR ar fi ramas fara frane. Salvatorii spun ca e un miracol ca n-a murit nimeni

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Carambol terifiant pe soseaua Pitesti-Ramnicu Valcea, in localitatea Valea Ursului. 12 persoane au fost ranite, dupa ce un TIR ramas, se pare, fara frane a lovit 3 autoturisme, un autocar si un al doilea colos.

Autotrenul care a provocat accidentul era o adevarata bomba pe roti: era incarcat cu butelii de propan si putea declansa oricand si o explozie.

Soferul TIR-ului care a provocat cumplitul accident spune ca a vazut masinile oprite pentru ca in zona se lucra la carosabil, insa spune ca n-a mai putut sa franeze. In cateva secunde, mastodontul pe care il conducea a semanat haos.

Sofer TIR: "S-a oprit coloana, eu am venit de sus, am incercat sa franez, n-am mai putut si am trecut pe contrasens."

In prima faza, soferul TIR-ului a lovit 3 autoturisme, pe care le-a facut armonica, dupa care a tras de volan si a ajuns pe contrasens, unde s-a oprit intr-un autocar in care se aflau 25 de oameni care mergeau la Turda. Imaginile i-au socat chiar si pe salvatori, care spun ca a fost un miracol ca nu a murit nimeni, avand in vedere cum arata masinile. Pasagerii autocarului care s-au trezit brusc cu tirul in fata si-au vazut moartea cu ochii.

Pasagera autocar: "Eram pe primul loc, chiar si am vazut cand a intrat TIR-ul in autocarul nostru. Soferul a pus frana, dar efectiv a intrat TIR-ul in autocar. Prima oara am vazut cum a iesit o masina mica, ori era una ori doua, nu mai stiu sigur, deci prima oara am vazut masina mica iesind pe contrasens si apoi am vazut TIR-ul cum a intrat in noi. Soferul a fost cel mai afectat, ca-i ramasese un picior blocat acolo, cum s-a indoit parbrizul."

Sofer autocar: "A fost foarte in scurt. A venit cu una din asta mica in fata lui, l-a bagat in sant acolo si direct in mine."

O femeie care a vazut cum arata masina fiului ei, a crezut ca l-a pierdut. Tanarul de 23 de ani a fost singurul mai grav ranit: are o fractura de clavicula, dar este stabil si constient. Din cei 7 pacienti ajunsi la spital, doar el va ramane internat.

Dr. Anca Alexandrescu UPU Arges: "Masinile erau facute zob, inseamna ca au avut mare noroc! Toti sunt stabili hemodinamic, cooperanti, deja 3 sunt acasa."

In realitate, toti cei de fata au avut un noroc urias. TIR-ul care a spulberat totul in cale era plin cu butelii cu propan care puteau sa explodeze. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri timp de doua ore.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO