Accident grav între un autocar și o cisternă încărcată cu combustibil. A fost activat Planul Roșu

Ultima actualizare: 18-11-2021 20:44

Un accident între un autocar și o cisternă a avut loc în județul Bistrița-Năsăud.

UPDATE 18:50 - Autoritățile au anunțat că la ora 17:30 a fost dezactivat Planului Roșu de Intervenție.

Bilanț final: echipajele de interventie au găsit la locul indicat 15 persoane, dintre care un bărbat, în stop cardiorespirator. Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, acesta a decedat. 

Cpt. Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud: „Echipajele medicale au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, însă, din pacate, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate”.

Dintre victimele accidentului, un bărbat de 52 de ani este în stare cea mai gravă, spun medicii. Ceilalți răniți au primit îngrijiri direct pe șosea și nu au mai fost transportați la spital.

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical aflat la fata locului, iar starea acestora nu a a impus transportul la spital. Pentru continuarea deplasarii, a fost pus la la dispoziție un alt mijloc de transport.

UPDATE 18:30 - Din primele informații, o persoană a murit, iar alte 14 sunt rănite.

Un autocar în care se aflau aproximativ 20 de persoane s-a răsturnat, joi după-amiază, în urma ciocnirii cu o cisternă încărcată cu combustibili, între localităţile Lechinţa şi Chiraleş din judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit informaţiilor transmise de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Ciprian Păcurar.

A fost activat planul roşu de intervenţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a comunicat că cisterna implicată în accident este încărcată cu motorină.

Accidentul s-a produs pe un drum judeţean, iar la locul solicitării au fost mobilizate mai multe echipaje ale ISU şi SAJ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO