Caz scandalos intr-o maternitate din Iasi. O femeie a fost lasata 8 ore sa urle, in travaliu, pana cand copilul ei a murit

11-09-2014 12:41


malpraxis, Iasi

In chinuri groaznice, mama a nascut-o moarta, dupa un travaliu de 8 ore. Sotul femeii povesteste ca niciun medic de la maternitate nu a vazut-o pe gravida, desi a urlat de durere toata noaptea.

Specialistul care a urmarit sarcina ar fi chemat-o pe tanara la spital, dar ulterior nu a mai raspuns la telefon, iar medicul de garda a fost de negasit.

Daca ar fi trait, Georgia Ana Maria le-ar fi inseninat viata parintilor ei care o asteptau de 3 ani. Mama ei stia ca urmeaza sa aduca pe lume o fetita perfect sanatoasa, pe care isi dorea din tot sufletul sa o duca acasa.

Cand i-a venit femeii sorocul, cei doi soti au mers la spital, asa cum au convenit cu medicul care a monitorizat sarcina la un cabinet particular. Dupa ce au fost primiti in salon de un rezident, spune sotul, nimeni nu a mai vizitat-o pe gravida ore in sir.

"A stat singura de la 11 pana la 7 fara 10 cand a intrat in sala de operatie. Era o fetita de 4 kilograme 400...era asteptata de toata lumea si un criminal, nu stim cine... nu e posibil sa vii cu copilul, sa simti copilul cum misca si dimineata sa-ti spuna ca ai nascut nimic", spune sotul femeii.

In timp ce sotia lui striga neincetat de durere, iar alaturi ii statea numai o ingrijitoare, barbatul impreuna cu un prieten cauta disperat ajutor.

"Nu a fost nici o problema 9 luni de zile, s-au facut toate analizele ce ne-au fost cerute, copilul sanatos, evolutie pozitiva, nici un risc, nastere normala, totul ok. Daca o auzi pe sotie in travaliu e ceva inimaginabil. Are dureri cumplite, se aud zgomote cumplite, e un tipat cumplit. Ea tipa acolo..."

Abia dimineata, dupa aproape 8 ore de agonie, gravida a fost operata de urgenta. Fetita ei era moarta. "In acest moment se desfasoara o ancheta interna a spitalului in legatura cu acest caz. Suntem alaturi de familie si ii sprijinim in durerea suferita", spune Madalina Ciuhodaru, purtatator de cuvant Maternitatea Elena Doamna Iasi.

Tatal neconsolat a facut plangere la politie si la Colegiul Medicilor. Politistii incearca sa afle cine este vinovat pentru ucidere din culpa. Femeia este in stare de soc si primeste consiliere psihologica.


Sursa: Pro TV

Tags: malpraxis, iasi, medici,

VIDEO PROTVPLUS.RO