Caz scandalos intr-o maternitate din Iasi. O femeie a fost lasata 8 ore sa urle, in travaliu, pana cand copilul ei a murit

Ultima actualizare: 14-09-2014 07:12
malpraxis, Iasi

In chinuri groaznice, mama a nascut-o moarta, dupa un travaliu de 8 ore. Sotul femeii povesteste ca niciun medic de la maternitate nu a vazut-o pe gravida, desi a urlat de durere toata noaptea.

Specialistul care a urmarit sarcina ar fi chemat-o pe tanara la spital, dar ulterior nu a mai raspuns la telefon, iar medicul de garda a fost de negasit.

Daca ar fi trait, Georgia Ana Maria le-ar fi inseninat viata parintilor ei care o asteptau de 3 ani. Mama ei stia ca urmeaza sa aduca pe lume o fetita perfect sanatoasa, pe care isi dorea din tot sufletul sa o duca acasa.

Cand i-a venit femeii sorocul, cei doi soti au mers la spital, asa cum au convenit cu medicul care a monitorizat sarcina la un cabinet particular. Dupa ce au fost primiti in salon de un rezident, spune sotul, nimeni nu a mai vizitat-o pe gravida ore in sir.

"A stat singura de la 11 pana la 7 fara 10 cand a intrat in sala de operatie. Era o fetita de 4 kilograme 400...era asteptata de toata lumea si un criminal, nu stim cine... nu e posibil sa vii cu copilul, sa simti copilul cum misca si dimineata sa-ti spuna ca ai nascut nimic", spune sotul femeii.

In timp ce sotia lui striga neincetat de durere, iar alaturi ii statea numai o ingrijitoare, barbatul impreuna cu un prieten cauta disperat ajutor.

"Nu a fost nici o problema 9 luni de zile, s-au facut toate analizele ce ne-au fost cerute, copilul sanatos, evolutie pozitiva, nici un risc, nastere normala, totul ok. Daca o auzi pe sotie in travaliu e ceva inimaginabil. Are dureri cumplite, se aud zgomote cumplite, e un tipat cumplit. Ea tipa acolo..."

Abia dimineata, dupa aproape 8 ore de agonie, gravida a fost operata de urgenta. Fetita ei era moarta. "In acest moment se desfasoara o ancheta interna a spitalului in legatura cu acest caz. Suntem alaturi de familie si ii sprijinim in durerea suferita", spune Madalina Ciuhodaru, purtatator de cuvant Maternitatea Elena Doamna Iasi.

Tatal neconsolat a facut plangere la politie si la Colegiul Medicilor. Politistii incearca sa afle cine este vinovat pentru ucidere din culpa. Femeia este in stare de soc si primeste consiliere psihologica.


Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO