A spart cutia milei din mănăstire și a furat 2.000 de lei. Ce a făcut cu banii

22-02-2021 13:14


Cutia milei

Un bărbat care a spart cutia milei din mănăstirea Schitu Hadâmbului și a furat 2.000 de lei a fost condamant joi la 2 ani și 10 luni de închisoare, potrivit Ziarul de Iași.

Incidentul s-a petrecut în iunie anul trecut, în mijlocul zilei. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere când a intrat în mănăstire și a forţat sistemul de închidere a cutiei milei.

După ce a luat banii - suma a fost evaluată la 2.000 de lei - bărbatul nu a închis la loc cutia și asta a atras atenția unor enoriași care au alertat poliția.

Hoţul a fost depistat a doua zi de poliţişti în zona Gării Iaşi. După comiterea furtului, bărbatul s-a întors la Iaşi cu o maşină de ocazie și s-a cazat la un hotel din oraș.

El le-a declarat anchetatorilor că s-a jucat cu capacul cutiei, iar la un moment dat s-a deschis. El ar fi constatat că înăuntru se aflau doar 12 lei, în bancnote de un leu, bani pe care i-a luat pentru că i-ar fi fost foame.

Hotelul l-ar fi plătit cu 160 de lei pe care îi scosese din contul personal, fără a putea aduce însă nicio dovadă în acest sens.

Judecătorii au ținut cont de faptul că bărbatul este recidivist și l-au condamnat joia trecută la 2 ani şi 10 luni de închisoare şi la plata unei amenzi penale de 2.490 lei. Inculpatul mai are la dispoziţie calea de atac a apelului.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO