A început ridicarea maşinilor abandonate. "Oamenii îşi ţin murăturile în ele"

28-01-2021 19:00


Mare atenţie, dacă n-aţi mai condus de mai bine de o jumătate de an, şi v-aţi lăsat maşina pe domeniul public. Poliţia verifică vehiculele care par abandonate, şi are dreptul să le ridice de pe spaţiile publice.

În acest caz, proprietarii le pot recupera, dacă plătesc o taxă. Altfel, vor fi vândute, sau casate, de către stat.

O asemenea maşină are ţeava de eșapament căzută, iar roțile sunt dezumflate. În mod evident, n-a mai fost pornită de luni bune. Iar din vara anului trecut, cei care îşi lasă maşina pe domeniul public mai mult de 6 luni, fără să o folosească, pot rămâne fără ea. Legea dă dreptul poliţiei locale nu doar să îl amendeze pe posesor, ci chiar să îi ridice maşina.

Dacă aţi primit o astfel de somaţie pe maşină, înseamnă că sunteţi deja verificat. poliţia locală a observat că nu v-aţi mai mişcat maşina de jumătate de an, ca atare, în următoarele 10 zile de la această somaţie, trebuie să dovediţi că aveţi atât RCA, cât şi ITP la zi. Dacă nu, poliţia vă poate ridica maşina, pe banii dvs.

Posesorul maşinii va plăti nu doar cheltuilele de ridicare a autoturismului, ci şi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei. Dacă proprietarul unui autovehicul este de negăsit şi nu vine să-şi recupereze maşina, atunci aceasta poate fi vândută sau casată, la fel şi bunurile din ea.

În Bucureşti, de pildă, a început deja vânătoarea de rable. În total, cam 3.500 de maşini au fost ridicate în Capitală, după ce poliţia a constatat că au fost abandonate. Cele mai multe au fost în sectorul 3.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: „Le ia pentru că erau în ele viespare, cuiburi de şobolani, locuri în care cresc câini sau pisici sau oamenii îşi depozitează murăturile. Sunt în general care au plecat în puşcărie, oameni bolnavi, care au murit etc"

Autoturismele sunt depozitate, de regulă, pe terenurile primăriilor locale.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 „Noi am început să identificăm astfel de maşini şi să le punem buline pe maşini pt a-i avertiza pe cetăţeni. Din estimările noastre, sunt 15-20 de mii de maşini abandonate, în stare de deteriorare, sunt pline de şobolani unele"

Ridicarea maşinilor abandonate are ca scop, în primul rând, eliberarea locurilor de parcare.


VIDEO PROTVPLUS.RO