Mai sunt câteva zile până când iepurașul le va aduce copiilor jucării, dulciuri sau haine. Ajutoarele lui au început să cutreiere magazinele, în căutarea celui mai potrivit cadou.  

Puștii își doresc în special biciclete, trotinete sau role, pentru că s-a îndreptat vremea și ar sta toată ziua prin parcuri. Cum de Paște fiecare creștin trebuie să poarte ceva nou, și adulții vor încerca să pastreze tradiția.

"- Iepurașul a făcut o listă. Și vedem acum dacă ești pe listă, să vedem dacă putem să luăm căștile, dacă nu ești pe listă nu putem lua căștile. Hai să o întrebăm pe doamna. Nu vă supărați, Iris e pe lista pentru iepuraș?
- Da.
- Woooww, ce frumos!
".

Părinții și bunicii s-au oferit primii să îl ajute pe iepuraș. Unii au mers în magazinele de jucării împreună cu beneficiarii, ca să fie siguri că nu vor da greș.

"- Ce anume ați cumpărat?
- O păpușă balerină, Maia. Sper să-i placă fetiței. Îi place să danseze, deci sper să fie ceea ce trebuie. Cu siguranță o să fie un cadou reușit
".

Copil: Îmi doresc păianjenelu și prietenii lui umitori.
Reporter: Și ce face el?
Copil: Salvează lumea ca Spiderman".

Care sunt cele mai căutate jucării de Paște

În ceea ce privește dorințele copiilor, mașinuțele cu telecomandă și păpușile sunt printre preferate. În această perioadă, la mare căutare sunt și produsele cu care copiii se pot distra în aer liber: biciclete, role, trotinete și scutere.

Cum de Paște trebuie să purtăm haine noi și curate, care semnifică reînnoirea trupului și a sufletului, în cadou trebuie să fie și ceva de îmbrăcat.

"- De obicei cumpărăm ceva pentru cei mici. Îi îmbrăcăm din cap până în picioare. Așa obișnuiau și părinții noștri când eram eu mică și am venit să fac ceva cumpărături.
- Ce anume ați cumpărat?
- Un tricou, pentru că pantalonașii și adidașii i-a luat din alta parte și ceva dulce
".

"Și de îmbrăcat, dar un mărgel frumos, un oușor frumos, ceva simbolic".

Momentam mă uit și după trebuie să iau lui mama, soacră-mea, prietena. Văd ce îmi place și ce mă ține portofelul și buzunarul”.

În hipermarketuri se vând și haine second hand

În unele lanțuri de hipermarketuri au succes inclusiv raioanele în care se vând haine la mâna a doua. Prețurile variază între 10 și 50 de lei, iar cu 100 de lei puteți cumpăra o ținută completă.

Camelia Popescu, director de comunicare lanț comercial: "Hainele sunt colectate, catalogate, verificate să nu aibă defecte, după care sunt igienizate și sunt introduse în circuitul de vânzare".

În această perioadă și magazinele online au reduceri de Paște, chiar și de 50 la sută. Retailerii online spun că au vândut bine brățările fitness, ceasurile inteligente și căștile.