Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor ieși pe străzi, începând de vineri. Autoritățile vor supraveghea bisericile, unde sunt aşteptaţi la slujbă peste un milion şi jumătate de credincioşi, însă vor fi supravegheate și șoselele.  

Recomandat ar fi, spun autorităţile, să ne informăm din timp despre cât de aglomerat e traseul ales şi să luăm în considerare folosirea rutelor alternative.

La orele de vârf, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, dar şi în jurul bisericilor sau în staţiunilor turistice, vor fi mobilizați 1.600 de polițiștii rutieri şi 370 de aparate radar. Drumurile vor fi supravegheate şi din aer cu 18 elicoptere.

Mare atenţie şi la intrările şi ieşirile din ţară, pentru că în aceste zile controalele se dublează. Peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor fi prezenţi la toate punctele de trecere a graniţei.

Peste 700 de echipaje SMURD sunt pregătite

Ca să evitaţi cozile, autorităţile recomandă utilizarea aplicaţiei trafic-online care prezintă o medie a timpilor de așteptare la graniţă.

Patrule de Poliţie şi Jandarmerie vor fi detașate lângă restaurante, baruri, gări, pieţe sau spaţii de cazare, acolo unde este aşteptat un număr mare de persoane.

Pentru urgenţele medicale, peste 700 de echipaje SMURD şi de descarcerare sunt pregătite să intervină. De asemenea, 700 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele turistice.