A doua zi de proteste la Cotroceni. 2.500 de oameni au cerut demisia presedintelui si a sefei DNA: "Sa ne respecte votul"

×
Codul embed a fost copiat

Aproape 2.500 de oameni s-au strans luni in fata Palatului Cotroceni. A fost, asadar, a doua zi de protest pentru simpatizantii PSD-ALDE, care au scandat lozinci si au venit cu pancarte, in semn de sustinere pentru Guvernul Grindeanu.

Sustinatorii PSD au venit si luni hotarati sa protesteze impotriva presedintelui Klaus Iohannis si a sefei DNA.

"Iohannis nu uita, Romania nu-i a ta!"- striga o femeie.

Oamenii au inceput sa se adune in fata Palatului Cotroceni in jurul orei 5:00 dupa-amiaza si au cerut demisia presedintelui.

"Jos cu golanul! Demisia! Demisia!"- s-a scandat.

Citește și
Liviu Dragnea
Mesajul lui Liviu Dragnea pentru protestatarii din Piata Victoriei: "Guvernul Grindeanu nu are de ce sa demisioneze"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Trebuie sa respecte votul poporului si sa-si faca sarcinile de serviciu si sa nu mai incalce Constitutia. A incalcat-o de atatea ori, incat trebuia sa demisioneze deja", spune alta persoana venita la Cotroceni.

"Sa ne aparam votul, sa nu ne mai lasam calcati in picioare ca la referendum in 2012 si sa aparam Guvernul, de asemenea, ales legal", explica o femeie.

Manifestantii au venit pregatiti cu pancarte si au scandat pret de cateva ore.

"DNA fara cucuvea! DNA fara cucuvea!" - striga cateva persoane. De altfel, un barbat chiar a adus o cucuvea la Cotroceni.

"DNA-ul reprezinta! E Codruta Kovesi!" - spune el.
Reporter: "Ce inseamna asta mai exact?"
Barbat: "Asta reprezinta cucuveaua mov. Asa i se spune."

Spre seara, erau deja aproximativ 2.500 de protestatari. In ciuda frigului, oamenii au fost foarte vocali. Au avut o energie fantastica, au strigat fara incetare si au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis. Spun acesta ca este un instigator si il considera vinovat pentru ca oamenii au iesit in strada.

"Unde este domnul presedinte la ora asta? Eu as vrea sa nu mai fie miting nici la Piata Victoriei, nici aici, sa faca dreptate cu tara noastra si orice om are dreptate la libertate", spune o femeie.

Nu au fost probleme, dar un barbat extrem de vocal a fost scos de jandarmi din multime si retinut. Manifestatia s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 22:00.

Desfasurarea evenimentelor de luni LIVE TEXT

UPDATE 21:25 Marea majoritate a plecat, iar la Palatul Cotroceni au mai ramas cateva sute de persoane.

UPDATE 21:00 Peste 2.500 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au strans luni, pentru a doua zi consecutiv, in fata Palatului Cotroceni, pentru a-si exprima sustinerea fata de Guvernul Grindeanu.

Potrivit unor surse oficiale, o parte dintre manifestanti a inceput sa plece.

Protestatarii sunt in marea lor majoritate oameni in varsta. Acestora li s-au alaturat cateva zeci de tineri.

UPDATE 19:30  In ciuda frigului, oamenii au venit la Palatul Cotroceni, au energie fantastica, striga demisia presedintelui Iohannii, caruia ii spun ca este un instigator pentru ca il considera raspunzator pentru protestele ample din ultimele zile. Acestia il acuza pe presedintele tarii ca a dezbinat Romania

Protestatarii de la Cotroceni le cer manifestantilor din Victoriei sa le respecte decizia si votul. Multi au fost si duminica, au multe steaguri si pancarte, oamenii continua sa vina, insa nu au existat incidente

UPDATE 18:30 Peste 1.500 de manifestanti, potrivit unor surse oficiale, s-au adunat luni, pentru a doua zi consecutiv, in fata Palatului Cotroceni, pentru a-si exprima sustinerea fata de Guvernul Grindeanu. Cineva a adus chiar o cucuvea, cu trimitere catre dezvaluirile facute de Sebastian Ghita, in care a sustinut ca Laura Codruta Kovesi ii trimitea emailuri de pe o adresa cu numele de utilizator "cucuveauamov".

UPDATE 17:30 Numarul protestatarilor de la Cotroceni a crescut la 400. Oamenii cer demisia presedintelui Iohannis si respectarea votului din 11 decembrie. De asemenea, protestatarii au pancarte pe care se poate citi ''Iohannis nu uita, coruptia e la DNA, ''Respectaţi votul romanilor'', ''DNA, fara cucuvea'', ''Demisia Iohannis - sase case''.

Grupul manifestantilor s-a extins si in strada astfel incat circulatia in zona Palatului Cotroceni se desfasoara cu dificultate.

Protestatarii huiduie si scandeaza mesaje de sustinere a Guvernului Grindeanu, cerand demisia sefului statului. Oamenii afiseaza pancarte cu mesaje precum: "Iohannis, tradator de tara", "Iohannis, dictator, piroman".


 

UPDATE 15:30 Sunt aproximativ 40 de persoane in fata Palatului Cotroceni care protesteaza impotriva presedintelui Klaus Iohannis si pentru Guvernul Grindeanu. Printre ei se afla si deja cunoscuta Floricica, personaj devenit viral pe retelele de socializare dupa participarea de la protestele de duminica.

2500 de protestari la Cotroceni, duminica, pentru a sustine Guvernul Grindeanu

Duminica, protestul de la Palatul Cotroceni, unde au participat aproximativ 2.500 de oameni care au cerut demisia presedintelui Iohannis, pe care l-au numit "tradator de tara” si au sustinut Guvernul Grindeanu, s-a incheiat dupa 7 ore.

Persoanele prezente la Palatul Cotroceni spun ca au iesit in strada pentru a sustine Guvernul Grindeanu. O femeie aflata printre protestatari a spuns ca prin aceasta actiune nu se vrea dezbinare si ca respecta dorinta tinerilor din Piata Victoriei de a protesta, dar crede ca acestia sunt manipulati.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Ministrul Justitiei, balba dupa balba privind modificarea Codurilor penale. Proiectul de lege a fost amanat, pentru moment
Ministrul Justitiei, balba dupa balba privind modificarea Codurilor penale. Proiectul de lege a fost amanat, pentru moment

Ministrul Justitiei renunta oficial la proiectul de lege prin care intentiona sa modifice Codul penal si cel de procedura penala. Cel putin deocamdata.

Mesajul lui Liviu Dragnea pentru protestatarii din Piata Victoriei:
Mesajul lui Liviu Dragnea pentru protestatarii din Piata Victoriei: "Guvernul Grindeanu nu are de ce sa demisioneze"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca Guvernul nu are de ce sa demisioneze in urma amplelor proteste din tara.

FOTO. Diferenta intre Piata Victoriei dupa 280.000 de protestatari si Palatul Cotroceni, dupa 2500 de protestatari
FOTO. Diferenta intre Piata Victoriei dupa 280.000 de protestatari si Palatul Cotroceni, dupa 2500 de protestatari

Duminica seara, la ora 22.00, ultimii sustinatori PSD au plecat spre case de la Cotroceni, spunandu-si unii altora ca se vor vedea si in serile urmatoare tot in fata Palatului Cotroceni. In urma lor au ramas aruncate pancartele pe care le-au sustinut.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort
Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu.