91 de migranti din Siria si Irak descoperiti intr-un TIR, in Vama Nadlac. Ce scria in documentele de transport

Dată publicare: 27-06-2017 14:22
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


Un numar de 91 de migranti din Irak si Siria au fost descoperiti, marti, ascunsi intr-un TIR turcesc care transporta piese auto in Norvegia si care a fost verificat in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, pe autostrada pan-europeana.

Din grup fac parte si 29 de copii, cel mai mic de doi ani, iar majoritatea migrantilor sunt solicitanti de azil in Romania.

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota (autostrada pan-europeaa) au verificat un TIR inmatriculat in Turcia, condus de un cetatean turc de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto pentru o societate comerciala din Norvegia.

Politistii au constatat ca snurul de siguranta de la prelata remorcii este taiat si innodat cu o fasa din plastic in partea laterala, motiv pentru care au facut un control amanuntit asupra compartimentului de marfa.

Printre cutiile cu piese de masini, au fost descoprite 91 de persoane, respectiv 44 de barbati, 18 femei si 29 copii, cel mai mic avand doi ani. Migrantii sunt din Irak si Siria, majoritatea fiind solicitanti de azil in Romania. 

”La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta persoanelor in camion, pe timpul calatoriei el stationand in mai multe parcari. Totodata, cetatenii irakieni si sirieni au declarat ca s-au ascuns in mijlocul de transport cu intentia de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen”, precizeaza un comunicat al Politiei de Frontiera Arad.

Migrantii adulti sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului turc este cercetat pentru complicitate.

Acesta este al doilea cel mai numeros grup de migranti descoperit vreodata intr-un singur vehicul la frontiera judetului Arad cu Ungaria. In 22 aprilie 2017, 111 migranti din mai multe tari au prinsi ascunsi intr-un TIR, printre ei aflandu-se 42 de copii.

Tags: migranti, nadlac, tir,


VIDEO PROTVPLUS.RO