400 de animale si paznicul lor au murit intr-un incendiu, in Galati. O tigara aprinsa ar fi declansat focul, spun pompierii


Ultimul update: Vineri 21 Martie 2014 07:00
Data publicarii: Marti 18 Martie 2014 08:04
Categorie: Stiri actuale

Un incendiu devastator la o stana din judetul Galati a dus la o serie de nenorociri. Paznicul fermei a pierit prins in capcana de foc, la fel si aproape 400 de animale. Iar din intreaga afacere s-a ales scrumul.

Se pare ca ingrijitorul ar fi adormit cu o tigara aprinsa. Flacarile s-au extins rapid, deoarece in saivan erau depozitate si patru tone de lucerna.

Focul a facut prapad, iar din stana a mai ramas doar o ruina. Oamenii care locuiesc in apropiere au vazut flacarile imense care inghiteau totul in jur si au sarit sa salveze animalele.

Ilie Grigoriu, tatal proprietarului: "E dezastru... A venit un baiat mic si mi-a batut la geam. Zice 'hai, tataie, ca ard oile'. N-am mai avut ce face".

Nimeni nu a stiut, insa, ca in sura era si paznicul stanei, un barbat de 49 de ani. Abia dupa ce au stans valvataia, pompierii au gasit trupul barbatului.

Ilie Grigoriu, tatal proprietarului: "Umbland acolo cu lanterna, au dat de el. Mort".

Odata cu barbatul, au pierit in incendiu si aproape 400 de animale: oi, capre si cai.

Nita Chebac, primarul comunei Grivita: "Focul era propagat din cauza furajelor si a ars din interior. Ne-am luptat in jur de trei ore pana am stins focul. Nu am reusit sa salvam nimic".

Proprietarul a povestit, cu lacrimi in ochi, ca a facut un imprumut in banca sa cumpere animalele si spera sa poata dezvolta o afacere infloritoare.

Costel Grigoriu, proprietarul stanei: "Am zis sa facem si noi ceva, ca am doi copii mici. S-a dus totul, gata, am pierdut totul. Munca de-o viata...".

Barbatul care lucra ca paznic la stana nu avea familie, asa ca, cel mai probabil, cheltuielile de inmormantare vor fi acoperite de sateni si de primarie.

Incendiu puternic, langa o rafinarie din Pitesti. Doua cisterne cu bitum si motorina au luat foc
Incendiu devastator intr-un apartament din Capitala, izbucnit cel mai probabil de la o tigara. O femeie si-a pierdut viata
VIDEO PROTVPLUS.RO