De Paste, Papa simte ca omenirea e "amenintata de Intuneric". "Iluminarile nu sunt doar progrese"


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 10:25
Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2012 10:39
Categorie: Stiri externe
Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a denuntat sambata "amenintarea" pe care o reprezinta pentru omul contemporan "intunericul ce il ascunde pe Dumnezeu si valorile" intr-un moment in care imensele sale cunostinte ii confera "o putere incredibila".

"Daca Dumnezeu si valorile, diferenta dintre bine si rau raman ascunse in intuneric, toate celelalte iluminari, care ne dau o putere incredibila, nu sunt doar progrese, ci si amenintari care pun in pericol lumea", a declarat Papa, concentrandu-si meditatia asupra "luminii" invierii lui Iisus.

"Intunericul cu adevarat amenintator pentru om este faptul ca el este capabil sa vada si sa caute lucrurile tangibile, materiale, dar nu vede incotro se indreapta lumea si de unde vine aceasta", a remarcat el intr-o nota pesimista.

Benedict al XVI-lea si-a ilustrat cuvintele cu o imagine: "Astazi, putem sa ne luminam orasele intr-un mod atat de uimitor, incat stelele de pe cer nu se mai vad (...) In ceea ce priveste lucrurile materiale noi cunoastem si putem incredibil de multe, dar ceea ce merge dincolo de aceasta, Dumnezeu si binele, nu mai reusim sa identificam".

Joseph Ratzinger s-a declarat ingrijorat de faptul ca omul contemporan ocidental refuza transcendenta, intr-un moment in care in Occident majoritatea oamenilor nu mai adera la marile religii sau sunt in cautare.

"Materia prima a lumii", a declarat el, "este buna, fiinta insasi este buna. Raul nu provine de la fiinta creata de Dumnezeu, ci el exista in virtutea negarii. Este nu-ul", a transat el.

"Odata cu invierea lui Iisus, lumina insasi este creata intr-un mod nou" pentru a lumina omul, a pledat liderul Bisericii Catolice.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO