200.000 de oameni au semnat petitia pentru arestarea celor 7 violatori din Vaslui. Un deputat cere dublarea pedepselor

×

Peste 200.000 de oameni au semnat o petitie prin care cer arestarea a sapte tineri din Vaslui, acuzati ca au violat cu salbaticie o fata de 18 ani. Indivizii au fost lasati in libertate de judecatori pe durata cercetarilor.

Anul trecut in noiembrie, tanara a fost chinuita pana a lesinat, apoi stropita cu alcool ca sa-si revina si violata din nou de suspecti. Marti, presedintele CSM a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice daca au savarsit vreo abatere procurorii sau judecatorii din acest dosar care a indignat o tara intreaga. AICI PUTETI SEMNA PETITIA!

Reporter: Sunteti mandri de ce ati facut?
Suspect: Eu sunt mandru!
Reporter: De ce?
Suspect: De tot!

Marturia unuia dintre indivizii acuzati ca au violat-o si batjocorit-o pe fata de 18 ani a indignat zeci de mii de oameni care au semnat o petitie online. Revolta cu atat mai mare cu cat cei sapte au fost lasati in libertate de magistrati care au considerat ca nu reprezinta un pericol public.

"Fata saraca, am auzit ca a lesinat, saraca, tanara, atatia barbati pe ea. Ne e teama. Esti femeie singura. De ce i-a lasat liberi?! De ce nu i-a inchis deodata?”, s-a plans o localnica.

Citește și
vaslui
Presedintele CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui

“Sa fie inchisi, sa nu le dea drumul. Pacat de fata. Ea are o trauma toata viata”, a spus o alta localnica.

Violul de care sunt acuzati indivizii s-a petrecut in noiembrie anul trecut. Fata de 18 ani, eleva de liceu, a iesit seara de la scoala, iar doi dintre ei vecini cu ea in sat, au luat-o din statia de autobuz si i-au promis ca o duc acasa cu masina. Acestia si au mai chemat alti cinci prieteni si impreuna, au torturat-o pe fata timp de 3 ore pe un camp. Nici dupa ce a lesinat, indivizii nu s-au oprit - spun anchetatorii.

Cei sapte tineri, cu varste intre 18 si 27 de ani, au fost initial retinuti apoi trimisi in judecata, insa dupa patru luni, trei dintre inculpati au recunoscut acuzatiile, iar judecatorul de caz a dispus arestul la domiciliu. Apoi si ceilalti patru suspecti au beneficiat de aceeasi clementa din partea judecatorului.

"Faptul ca la un moment dat s-a renuntat la arestul preventiv si s-a dispus masura arestului la domiciliu pentru mine a fost o surpriza. Familiile celor care au discutat cu mine au sustinut in permanenta ca a existat un consens intre partile din acest proces referitor la intretinerea raporturilor intime”, a declarat Petru Bianita, avocatul unui suspect.

Pornind de la acest caz revoltator, deputatul Tudor Ciuhodaru lucreaza la un proiect prin care cei care abuzeaza sexual sa aiba pedepse duble, pana la 25 de inchisoare.

Tudor Ciuhodaru, deputat: "Nimeni nu poate sa creada drama, violenta, sindromul de stres postrumatic, complicatiile, oprobriul public pe care le sufera o astfel de persoana Vreau toleranta zero pentru astfel de abuzuri, vreau sa fie ferm pedepsit.”

Politicianul sustine ca statistic in Romania are loc un viol la fiecare patru ore.

Citește și...
Ministrul Justitiei, despre cazul elevei violate:
Ministrul Justitiei, despre cazul elevei violate: "E decent si prudent sa asteptam rezultatele. Transmitem compasiune fetei"

Ministrul Justitiei a declarat, marti, la Ploiesti, ca despre eventuale greseli sau forme de vinovatie legate de cazul elevei violate la Vaslui se poate vorbi dupa rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare.

Presedintele CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui
Presedintele CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari potrivit competentelor, in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

PSD, despre cazul din Vaslui:
PSD, despre cazul din Vaslui: "Poate ar fi oportuna reluarea dezbaterilor la legea privind castrarea chimica a violatorilor"

Cazul tinerei din Vaslui, care a fost violata de 7 tineri pana cand a lesinat, a intrat si in atentia Partidului Social Democrat, prin purtatorul sau de cuvant, Gabriela Firea.

Recomandări
Directorul AIEA: „Situaţia este gravă” la Centrala Nucleară ucraineană Zaporojie
Directorul AIEA: „Situaţia este gravă” la Centrala Nucleară ucraineană Zaporojie

Directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice Rafael Grossi a avertizat în Consiliul de Securitate al ONU că „situaţia este gravă” în Centrala Nucleară Zaporojie.

Părinții și fratele criminalului din Bascov au fost înmormântați. Anchetatorii încearcă să afle dacă a avut discernământ
Părinții și fratele criminalului din Bascov au fost înmormântați. Anchetatorii încearcă să afle dacă a avut discernământ

Zi de doliu astăzi la Bascov, judeţul Argeș. Trei dintre cele 5 victime ale bărbatului, bolnav psihic, au fost înmormântate în cimitirul din vecinătatea casei. Este vorba de părinţii și fratele inculpatului, conduși pe ultimul drum de vecini și prieteni.

Recomandări pentru minivacanța de Sf. Maria. Sfaturi utile pentru turiști
Recomandări pentru minivacanța de Sf. Maria. Sfaturi utile pentru turiști

Se anunță cel mai aglomerat week-end de pe litoralul românesc de la începutul sezonului estival. Fiind Adormirea Maicii Domnului, ziua de luni, 15 august, este liberă de la stat, iar românii au la dispoziție o minivacanță de trei zile.