Presedintele CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui

vaslui

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari potrivit competentelor, in cazul eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

Inspectia Judiciara informeaza ca efectueaza verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii ale savarsirii vreunei abateri disciplinare de catre judecatorii care s-au pronuntat cu privire la masurile preventive luate fata de cei 7 inculpati din in cazul fetei violate la Vaslui, cat si de catre procurorii care au participat in sedintele de judecata, relateaza Agerpres.

Termenul de efectuare a verificarilor prealabile este de 45 de zile cu posibilitatea prelungirii, motivat, de catre inspectorul sef cu inca 45 de zile, potrivit art. 45 alin.3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. “La data de 23 iunie 2015, presedintele CSM a inaintat Inspectiei Judiciare sesizarea formulata de Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, in continutul careia se solicita sa se efectueze verificari cu privire la masurile dispuse de judecatori si procurori in dosarul aflat pe rolul Judecatoriei Vaslui, care are ca obiect savarsirea infractiunilor de viol si lipsire de libertate in mod ilegal. Sesizarea a fost inregistrata atat la Directia de inspectie pentru judecatori cat si la Directia de inspectie pentru procurori”, precizeaza comunicatul Inspectiei Judiciare.

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) a anuntat luni ca, in urma unei sesizari pe care a depus-o in luna iunie, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari in cazul eliberarii din arest a celor sapte tineri acuzati ca au violat o eleva din Vaslui.

"Ca urmare a sesizarii de catre Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) in data de 23 iunie 2015, atat a Consiliului Superior al Magistraturii, cat si a Parchetului General in cazul celor sapte tineri din Valeni, judetul Vaslui, care au violat ore in sir o eleva, pana ce fata si-a pierdut cunostinta, sa se aplece asupra procedurilor si a ultimei decizii pronuntate si sa verifice legalitatea acestora, in data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit careia, in data de 23 iunie 2015, domnul judecator Marius Badea Tudose, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari potrivit competentelor", declara AID intr-un comunicat.

Citește și
Ambulanta - STIRI
Un copil de numai un an a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi: "S-a oparit singur cu apa"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Potrivit asociatiei, lucrarea se afla in lucru pe rolul Inspectiei Judiciare, urmand ca dupa finalizarea verificarilor rezultatul acestora sa fie analizat de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Parchetul General a informat AID ca a dat curs sesizarii, s-au efectuat verificari interne la nivelul institutiei si, in cel mai scurt timp (cel mult cateva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public

Magistratii Judecatoriei Vaslui au dispus in luna iunie, inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in cazul celor sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni, care au violat ore in sir o eleva navetista, pana cand aceasta si-a pierdut cunostinta.

In ziua de 10 noiembrie 2014, in jurul orei 19,00, victima s-a intalnit in municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit sa o conduca acasa cu masina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un camp din apropierea localitatii Valeni, unde si-au mai chemat alti patru prieteni care au intretinut raporturi sexuale cu victima impotriva vointei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt camp, din apropierea localitatii Moara Domneasca, unde a mai fost chemat un tanar care a fortat victima sa intretina raporturi sexuale.
 

Sursa foto: Adevarul

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
PSD, despre cazul din Vaslui:
PSD, despre cazul din Vaslui: "Poate ar fi oportuna reluarea dezbaterilor la legea privind castrarea chimica a violatorilor"

Cazul tinerei din Vaslui, care a fost violata de 7 tineri pana cand a lesinat, a intrat si in atentia Partidului Social Democrat, prin purtatorul sau de cuvant, Gabriela Firea.

Un copil de numai un an a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi:
Un copil de numai un an a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi: "S-a oparit singur cu apa"

Un copil de numai 1 an si 5 luni din satul Verdeş, judetul Vaslui, a ajuns la spital, cu arsuri de gradul doi, pe abdomen si picior.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.