Două infirmiere şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean Argeş, reţinute pentru luare de mită
Două infirmiere şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean Argeş sunt cercetate pentru luare de mită, trafic de influenţă, uz de fals şi instigare la abuz în serviciu.
Ele ar fi ajutat mai multe persoane să obţină concedii medicale în mod ilegal şi să-şi întocmească dosarele de pensionare pe caz de boală.
În această cauză sunt şi medici vizaţi, dar numele acestora nu a fost făcut publice, pentru că actele care poartă parafa lor ar putea fi falsificate.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Întreaga poveste a ieşit la iveală în septembrie anul trecut, când la Casa de Pensii au ajuns nişte dosare de pensionare pe caz de boală care păreau în neregulă.
Aida Enache director executiv Casa de Pensii Argeş: "Spitalul Judeţean ne-a răspuns că nu-şi însuşeşte valabilitatea şi realitatea acelor documente."
Casa de Pensii a sesizat, imediat, Parchetul. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit ca în spital au fost întocmite în mod ilegal mai multe acte. Acuzate, până în acest moment, sunt două infirmiere şi o îngrijitoare, care ar fi luat mită.
Marius Ştefan, procuror-șef Parchetul Argeş: “De la un pachet de cafea, până la sume de ordinul miilor. 3.500 am stabilit noi, până în acest moment, că ar fi suma maximă. Clienţi, clienți recomandaţi de alţi clienţi de-ai inculpatelor, ele, oricum, nu refuzau orice persoană care dorea să obţină astfel de documente. Chiar erau preocupate să racoleze astfel de persoane."
Marți, la Spitalul Judeţean Argeş au avut loc mai multe percheziţii.
Dr. Adrian Stoiculescu, director medical Spitalul Judeţean Argeş: "Am participat la percheziţiile făcute în ambulatoriul de specialitate pentru că trebuie să fie în reprezentat din partea conducerii. La vestiarele a două infirmiere de la Urgenţă, am înţeles că şi acolo s-au făcut percheziţie.”
Miercuri, cele trei angajate ale spitalului au fost duse în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Una dintre ele, care mai avea o pedeapsă de 2 ani cu suspendare pentru fapte similare, se afla acum în celulă. Celelalte două, care sunt la prima abatere, au primit arest la domiciliu.