2.000 de crestini au marcat pe strazile Capitalei ziua de sfant a Papei Ioan Paul al II-lea
Peste doua mii de crestini au mers la Bucuresti intr-o procesiune condusa de preotii Bisericii Romano-Catolice. Peste doua mii de crestini au mers la Bucuresti intr-o procesiune condusa de preotii Bisericii Romano-Catolice.
Au vrut sa marcheze astfel ziua de sfant a celui mai indragit om al Bisericii din ultimul secol. Anul trecut, cand Papa Ioan Paul al II-lea a intrat in calendarul catolic relicve ale sale au fost daruite catorva biserici din lume. Printre ele s-a numarat si Catedrala Sfantul Iosif.
22 octombrie este, de anul trecut, ziua in care lumea catolica il sarbatoreste pe fostul pontif, declarat sfant. La Bucuresti, peste doua mii de crestini au mers azi in procesiune, de la statuia memoriala a Papei, pana la Catedrala Sfantul Iosif.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
Atasamentul deosebit al Papei Ioan Paul al II-lea fata de tara noastra nu e o legenda. Asta a spus mesagerul care, anul trecut, le-a daruit catolicilor din Romania caseta cu sangele Papei.
Fiola din care provin si aceste cateva picaturi de sange a fost cea mai pretioasa relicva a lui Ioan Paul al II-lea. Sangele fusese necesar unor teste medicale si a fost recoltat la Policlinica Gemelli din Roma. Pentru ca Papa s-a stins imediat, pe 2 aprilie 2005, nu s-au mai facut nici analizele.
Proba a fost predata atunci secretarului personal al Papei si a fost pastrata pana anul trecut. Demersul de a imparti picaturi din sangele papei bisericilor din lume i-a apartinut tocmai acestui prieten vechi al pontifului, Arhiepiscop de Cracovia.
Ideea cardinalului de afisa public relicva Papei a avut contestatarii sai. Un reverend iezuit a declarat ca practica tine de timpurile medievale. Totusi, felul cum a fost primit evenimentul in Romania poate arata ca este o buna ocazie de intarire a credintei