150 de români, testaţi pozitiv pentru COVID-19 la o fermă din Germania. Anunțul MAE

Dată publicare: 27-07-2020 18:18
Dată actualizare: 27-07-2020 18:19


coronavirus germania

MAE a anunţat luni că 150 de români care lucrează la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, ferma fiind plasată în carantină de către autorităţile locale duminică.

„174 de lucrători din cadrul fermei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, alţi 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestaţi în cursul zilei de astăzi, întrucât testele iniţiale nu au fost concludente”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat, care transmite informaţiile preliminare primite de la autorităţile germane.

La acea fermă lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetăţeni români.

Date exacte despre situaţia românilor vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical luni dimineaţă, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente şi bunuri de strictă necesitate.

MAE precizează că reprezentanţii fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetăţenilor români, însă, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO