15 oameni, la un pas de moarte după ce au mâncat colivă la un parastas


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 11:59
Categorie: Stiri actuale
colivă

15 persoane au ajuns la spital după un praznic organizat la un restaurant din oraşul Vaslui.

Un număr de 15 persoane, cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani, au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un praznic organizat la un restaurant din municipiul Vaslui, 14 dintre acestea fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, au declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Conform sursei menţionate, este în derulare o anchetă epidemiologică pentru a se stabili care este cauza îmbolnăvirilor.

"La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură preparate în restaurant, cozonac pregătit la o cofetărie din Vaslui şi colivă pregătită în gospodărie. Cam la 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 15 persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice. În curs este o anchetă care va stabili cauza îmbolnăvirilor, fiind prelevate probe din toate alimentele", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, menţionând totodată că au fost recoltate şi probe biologice de la angajaţii restaurantului.

Un număr de 14 persoane sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde se află sub tratament, iar o persoană a refuzat spitalizarea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO