15 ciobani, munciti ca niste robi de un proprietar de turme din Tulcea. Despre soarta a alti 25 de sclavi nu se stie NIMIC

Ultima actualizare: 20-06-2015 00:12
ciobani tinuti in sclavie la Ceamurlia

Tinuti ca niste sclavi de un crescator de animale din judetul Tulcea, 15 oameni au fost eliberati doar gratie interventiei trupelor speciale.

Potrivit autoritatilor, oamenii erau tinuti mai ceva ca animalele, batuti, infometati si legati, totul pentru a fi obligati sa munceasca fara bani. In timpul descinderilor, in casa fermierului au fost descoperite si 25 de buletine, dar nu se stie inca nimic de soarta celor care apar in documente.

Barbatul, arestat acum pentru 30 de zile, detine mii de oi in localitatea Ceamurlia de Jos din judetul Tulcea. Unul dintre ciobani a reusit sa fuga din cusca unde era tinut de individ si asa s-a aflat povestea de groaza. Trupele speciale au descins la fermele individului iar ce au gasit acolo este greu de descris in cuvinte. Oamenii erau tinuti mai rau decat animalele pe care le ingrijeau: fara mancare, fara apa, iar la cea mai mica impotrivire erau batuti si legati.

Ciobanii spun, cu lacrimi in ochi, ca au familii acasa care nu stiu nimic de ei. Multi nu au primit de mancare, in schimb au fost batuti. „M-a batut aicea! Unu a fost batut rau, e la Somova. L-a batut sa-l omoare aicea. L-a batut cu bata. A vrut sa fuga, si l-a prins cu sacul acolo in traista.

Citeste un material SPECIAL Stirile ProTV: Aproape 25.000 de romani traiesc in SCLAVIE. Cazurile care au ingrozit o tara intreaga

M-a batut, mi-a dat o palma si un pumn in gura si pe cumnata-miu i-a dat o palma peste fata si i-a spus: "Da ce Dumnezeu ma-tii, pe voi va omor si va dau, va platesc in bani." Pe Vasile l-a batut cu batul de corn”, povesteste alt barbat eliberat din sclavie.

Surse din ancheta spun ca suspectul a sechestrat primii oameni inca din 2004 si de atunci, zeci de ciobani au lucrat de frica la ferma lui. In timpul descinderilor, pe langa actele celor 15 ciobani aflati acum la munca, individul mai avea inca 25 de buletine ale unor persoane despre care nu se mai stie nimic.

Proprietarul animalelor este arestat preventiv pentru lipsire de libertate, agresari fizice si verbale, precum si retinerea documentelor de identitate fara drept. Daca se va dovedi vinovat, risca pina la zece ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO