139 de ani de la nasterea marelui Constantin Brancusi. 139 de lampioane au fost lansate la Targu Jiu


Ultimul update: Luni 23 Februarie 2015 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Februarie 2015 08:40
Categorie: Stiri actuale

Pe 19 februarie s-au implinit 139 de ani de la nasterea parintelui sculpturii moderne - Constantin Brancusi. In cinstea sa, tot atatea lampioane au fost lansate spre cer, la Targu Jiu.

Dar, nu toate au apucat sa-si ia zborul, pentru ca vantul a batut cu putere si le-a doborat. Zeci de persoane, de toate varstele, s-au strans joi seara langa Coloana Infinitului, sa-l comemoreze pe Constantin Brancusi.

Localnica: "E prima data cand venim, dar ne bucuram de o asemenea ocazie, sa ne amintim de marele nostru sculptor Constantin Brancusi si copiii sa invete, sa isi aminteasca si ei, sa inteleaga si sa fie mandri ca sunt targujieni."

In cinstea sculptorului, oamenii si-au dorit sa inalte catre cer 139 de lampioane. Dar vantul le-a dat mari batai de cap.

Doru Strambulescu, organizatorul evenimentului: "Speram ca acest gen de actiuni sa se repete, e o actiune simbolica pentru ca marcheaza implinirea a 139 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi."

Organizatorii au inceput deja sa faca planuri pentru anul viitor, cand se vor implini 140 de ani de la nasterea sculptorului roman.

VIDEO PROTVPLUS.RO