Nicusor Constantinescu a fost arestat pentru 30 de zile. Presedintele CJ Constanta este acuzat de abuz in serviciu

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, a fost arestat preventiv, vineri seara, de Tribunalul Constanta.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi facut plati ilegale catre mai multe firme, dar si de conflict de interese.

Joi, anchetatorii au facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean si la cateva firme care au legatura cu suspectul, dar si cu fostul sau asociat, Sorin Strutinsky, incatusat si el.

"Abuz in serviciu, presupun, si alte chestiuni din astea, conflict de interese, am un mandat de aducere la sediul DNA Constanta, vedem care sunt acuzatiile, voi vedea ce se intampla", a spus Nicusor Constantinescu.

Perchezitiile procurilor DNA au vizat sediul Consiliului Judetean Constanta, un hotel, un parc de distractii, asociatia Litoral-Delta Dunarii si pavilionul expozitional din Mamaia, dar si sediul unei fundatii din oras. Toate aceste institutii sunt legate, intr-un fel sau altul, prin afaceri, de consiliul judetean.

Nicusor Constantinescu este acuzat si de conflict de interese dupa ce, in 2009, Consiliul Judetean a incheiat un contract cu societatea Soti Cable Neptun, la care este asociat omul de afaceri Sorin Strutinsky si care la acea data era asociat cu presedintele Consiliului Judetean in alte firme. In baza acestui contract, timp de patru ani, aproape 10 milioane de lei au ajuns la firma care detine TV Neptun.

Reprezentantii TV Neptun Constanta precizeaza ca acest contract a fost castigat in urma unei licitatii publice si ca in baza lui s-au facut mai multe transmisiuni in direct, emisiuni, anunturi si spoturi publicitare.

Anchetatorii mai spun ca, in perioada 2011-2014, au mai fost incheiate alte patru contracte intre Consiliul Judetean Constanta si firma lui Strutinsky.

Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si Sorin Strutinski au infiintat impreuna, in 1992, mai multe societati din care cei doi oameni politici s-au retars, insa procurorii banuiesc ca, de fapt, ii ofereau contracte preferentiale amicului Strutinsky.

"Probabil voi fi retinut, mi-am luat pampersii, periuta de dinti, bagajul, probabil ca ne vedem maine (n.r. vineri) la tribunal", a spus Nicusor Constantinescu.

O alta acuzatie din acest nou dosar este ca Nicusor Constantinescu, in 2012, ar fi platit, ilegal, catre Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta peste 1,5 milioane de lei.

Nicusor Constantinescu mai este cercetat in alte dosare. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO