MAI taie de la gura politistilor. Sporul de hrana, redus cu 550 de RON. Care va fi salariul maxim

Ultima actualizare: 31-10-2012 06:19

Zi neagra, plina de ceasuri rele pentru pompieri, jandarmi si politisti. In total, peste 135.000 de oameni au fost informati ca, incepand din aceasta luna, raman fara 500 de lei din salariu, reprezentand norma de hrana.

Decizia ii apartine lui Traian Igas, care spune fara ascunzisuri ca bugetul Ministerului de Interne este secatuit. Drama angajatilor e ca deja au pierdut niste bani, odata cu marea taiere din sistemul bugetar.

Dimineata, in toate sectiile de politie din Romania sefii le-au citit subalternilor mesajul ministrului de interne. Astfel, oamenii au aflat ca li s-a taiat indemnizatia de hrana de la 700 la 150 de lei.

Pentru cei mai multi dintre ei, adica cei care au grad de agent, asta inseamna o reducere a venitului lunar la jumatate.

Alexandru, un politist de la centrul de retinere si arest preventiv, poate sa spuna ca a primit chiar o lovitura: are de dat lunar la banci peste 2500 de lei - de doua ori peste leafa lui din prezent.

Ca el, alti 135.000 de oameni s-au uitat in buzunar si s-au intrebat din ce isi vor hrani copiii. Ministrul de interne spune insa ca masura luata de el este una temporara: "Aceasta diminuare se aplica doar pe luna iunie si din luna iulie, incepand din trimestrul 3, mai exact, acesti bani se vor primi in integralitate."

Problema este alta. Statul mai are bani pentru salariile celor din MAI doar pentru o luna sau doua. Daca nu vor fi concediati in jur de 9000 de oameni prin ordonanta de guvern, asa cum incearca autoritatile, atunci toti angajatii vor pierde 30% din venituri.

In tot acest timp, peste tot s-au facut liste, s-au stabilit noile organigrame si vor incepe concursurile pentru ocuparea posturilor. Cei care obtin barem mic isi pierd painea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!