120 de romani au plecat "afara" sa lucreze pe bani buni si au ajuns mai rau ca sclavii pe plantatie
Peste 120 de persoane au fost inselate de membrii unei grupari care lansa oferte false de munca in strainatate. Escrocii ofereau cazare gratuita si salarii de 800-1200 de euro pe luna, dar cand ajungeau la fata locului .. victimele gaseau exact invers.
Astfel, romanii erau cazati in conditii mizere, in spatii insalubre, adesea cu igrasie si insecte in camere, fara paturi, apa curenta si caldura. pentru toate acestea, ei erau obligati sa plateasca diferite sume de bani.
Ba mai mult, dupa ce munceau .. nici gand sa primeasca cei 800 - 100 de euro, ci doar cativa euro, cat sa nu moara de foame. Prin aceste metode, romanii erau fortati sa renunte la locul de munca, pentru a fi inlocuiti cu alte serii de muncitori care plateau comisioane in Romania (intre 800 – 1200 lei). Profiturile erau impartite intre racolatorii romani si angajatorii straini.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pentru atragerea a cat mai multi solicitanti de oferte de munca, membrii gruparii si-au infiintat, de-a lungul timpului, societati comerciale de plasare a fortei de munca. Escrocii aveau insa o strategie. Ei lucrau cu o firma de recrutare si plasare a fortei de munca doar o anumita perioada de timp, dupa care activitatea era transferata pe o societate noua, despre care victimele nu aveau cum sa afle nimic rau din presa, internet sau alte surse.
In perioada 2009-2011, un numar foarte mare de persoane, trimise la munca in Cehia, Spania, Italia, au fost exploatate prin munca de angajatorii straini.
Procurorii au declansat urmarirea penala fata de 22 de persoane, care sunt acuzate de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de persoane.
De asemenea, anchetatorii deruleaza 21 de perchezitii domiciliare simultane pe raza municipiilor Bucuresti, Iasi, Ilfov, Brasov si Salaj, la sediile firmelor de plasare a fortei de munca si la domiciliile suspectilor.