Un copil român cu autism se bucură de reducerea completă a medicației în urma terapiei cu celule stem

Ultima actualizare: 12-12-2019 20:58

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță progresele făcute de copilul de 6 ani în urma terapiei cu celule stem din luna aprilie.

Terapia a fost realizată cu celulele recoltate din cordonul ombilical al fratelui său, iar procedura a avut loc în SUA, la prestigioasa Duke University Medical Center.

Terapia cu celule stem de la Duke University Medical Center a fost posibilă datorită alegerii părinților de a stoca celule stem la nașterea celui de-al doilea copil.

Tratamentul a constat într-o procedură similară unei transfuzii de sânge și a durat aproximativ o ora, insa a fost precedat de o evaluare complexă a pacientului si a probei de celule stem utilizate.

Terapia a decurs în condiții optime, iar procesul de monitorizare a stării de sănătate a copilului și de evaluare a progreselor pe care acesta le înregistrează, continuă pe parcursul unui an. În acest moment, pacientul se simte bine, face progrese considerabile pe zi ce trece, iar relaționarea cu cei din jur devine din ce în ce mai bună.

Pacientul este în continuare sub supraveghere medicală si continuă terapia ABA, astfel încât procesul de recuperare să aibă un succes durabil.

Lunar este evaluat de un specialist, iar medicația i-a fost redusă cu 50% în primele 3 luni, iar la 6 luni de la terapie, datorită rezultatelor obținute, medicația a fost eliminată complet.

Mama copilului este recunoscătoare întregii echipe de la REGINA MARIA - Banca Centrală de Celule Stem, care a depus toate eforturile necesare asigurării condițiilor optime de tratament. În acest moment simte ca i s-a îndeplinit marele vis, acela de a-și vedea copilul fără medicație și de a-l vedea jucându-se alături de ceilalți copii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO