(P) Un candidat fictiv poate mai bun decat cei de pe buletinul de vot. Interviu cu personajul Toma Corunt

ROM

Un candidat fictiv poate mai bun decat cei oficiali. Asa ar putea fi descris succint Toma Corunt, un personaj inventat care, poate, daca ar fi participat in lupta electorala de acum ar fi strans mai multe voturi decat candidatii reali.

Va prezentam mai jos un scurt interviu cu personajul Toma Corunt, care, dincolo de imagine si de notorietate, a adus ceva din ce in ce mai necesar in discursul politic actual: mesajul ca sinceritatea chiar poate aduce voturi.

Toma Corunt a ajuns un nume cunoscut peste noapte. Pana sa anuntati ca este un personaj fictiv, a facut valuri pe internet. Credeti ca a avut un asa succes pentru ca s-au saturat romanii de politicieni si au prins gustul dulce amarui al politicii? I-a atras sarmul personal al lui Toma? Ce credeti ca ii determina pe romani sa il voteze?

Toma Corunt i-a atras pe romani cu atitudinea si mesajele provocatoare pe care le-a transmis. Pana la urma era un castigator care ar fi transformat Romania intr-o tara castigatoare. Unii, altii, vin cu retete de care romanii s-au saturat deja. E nevoie de curaj sa admiti ca scopul scuza mijloacele – curaj pe care doar candidatul Toma Corunt l-ar fi avut.

Nu credem ca romanii s-au saturat de gustul politicii. Pur si simplu s-au saturat de baietii destepti care pretind ca pun binele tarii pe primul loc, apoi isi vad de binele lor. Toma Corunt i-ar fi atras sa-l voteze prin sinceritate.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Daca Toma Corunt ar fi in continuare un candidat real la presedintie oare care ar fi parerea lui legata de varsta la care cetatenii romaniei ar trebui sa aiba drept de vot?

Scoala vietii se invata din copilarie. Deci de la o varsta cat mai frageda. Pana la urma nu conteaza cine voteaza, conteaza cu cine voteaza, nu? Probabil Toma Corunt ar fi scazut varsta legala pentru vot la 12 ani. Daca stie copilu’ sa faca ecuatii cu o necunoscuta si sa traga cu teava cu cornete, sigur poate sa si voteze un presedinte.

Toma Corunt a fost construit ca un personaj cu o gandire traditionalista? Ce se ascundea in spatele remarcilor sale legate de faptul ca scoala vietii e cea mai buna educatie?

Daca ar fi fost un personaj traditionalist, ar fi promis cate-n luna si-n stele. Ar fi avut atat de multe promisiuni electorale incat nu ar fi fost credibil. Toma Corunt a fost un un vizionar, a fost candidatul (fictiv) care a spus tot ce nu au curajul sa spuna restul candidatilor.

Credeti ca daca Toma Corunt ar fi fost un personaj real ar fi gasit o solutie prin care i-ar fi facut pe multi conationali sa nu mai traiasca cu „rusinea de a fi roman”? Si daca da, care ar fi fost aceasta solutie.

Toma Corunt nu ar fi crezut in rusinea de a fi roman pentru ca nu a trait-o.

Toma Corunt juca rolul unui businessman de succes, un castigator care a stiut ca ii poate face si pe romani castigatori.

Credeti ca daca ar fi fost real, personajul Toma Corunt ar fi considerat Romania o tara frumoasa? Dar pe romani, i-ar fi considerat frumosi?

Da, Toma Corunt ar fi considerat Romania o tara frumoasa. Dar nu cum o consideram noi frumosa cand ne gandim la locurile pe care le putem vedea pe aici.

Romania e tara tuturor posibilitatilor, e locul cu resurse exploatabile nelimitate. El a spus ca nu are sens sa ne cautam prin buzunare, doar avem paduri normale, paduri virgine, de toate pentru toti.

Cat despre romani, si ei sunt frumosi – resurse umane pe care le-ar fi putut exploata ca sa transforme tara intr-una castigatoare.

Diapora a fost unul din subiectele preferate ale personajului Toma Corunt. De ce? Din cauza ca exportam multe creiere si multa determinare?

Dimpotriva, lui Toma Corunt nu ii pasa de diaspora. Dupa el, cele 10 milioane de romani din strainatate si-au gasit fericirea in alte tari si sunt responsabilitatea altor presedinti. Acei presedinti trebuie sa ii faca si pe ei castigatori.

Romanii muncesc si platesc taxe in tarile in care au ales sa se mute. Cetatenii platesc taxe ca sa primeasca servicii bune la schimb. Daca ei platesc taxe acolo si nu cotizeaza cu nimic aici, de ce i-ar pasa lui Corunt de niste resurse care au profitat de sistemul de la noi, apoi au plecat?

Toma Corunt era un posibil candidat doar pentru romanii din Romania.

Restul? Sa fie creiere si sa aiba determinare la ei acolo.

Toma Corunt a fost un personaj creat ca o reactie la faptul ca sunt multi romani care nu vor sa voteze?

Da, aceasta a fost intentia de la inceput.

Desi se vaita de situatia din Romania, romanii nu prea au obiceiul sa iasa la urne. Poate s-au obisnuit sa aleaga mereu raul mai mic? Toma Corunt a fost creat sa reprezinte raul cel mai mare, raul pe care trebuie sa-l evitam. Si raul cel mai mare il evitam numai daca ne unim impotriva lui la urne. Adica sa iasa la vot.

O ultima intrebare. Credeti ca daca Toma Corunt candida pe bune la presedintie, ar fi ajuns in turul 2?

Dupa cum am zis si mai sus, romanilor le-a ajuns cutitul la os.
Asta inseamna ca ar vota pe oricare candidat cu o promisiune solida de a-i salva.

Ar fi ajuns Corunt in turul 2?

Poate da, poate nu.

Dar cu siguranta ar fi fost in topul celor care au pierdut in turul 1. 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.