(P) Ce trebuie să știi înainte de a opta pentru un implant dentar?


Ultimul update: Miercuri 08 Mai 2019 16:07
Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2019 16:03
Categorie: a
aparat dentar

Dacă îți lipsesc unul sau mai mulți dinți, înseamnă că ești mai familiar ca oricine cu inconvenientele acestei condiții.

Dantura incompletă nu numai că te face complexat cu privire la propriul aspect, dar te incomodează și atunci când te hrănești, refuzându-ți plăcerea de a te bucura de alimente tari sau greu de mestecat. Din fericire însă, în ziua de astăzi, poți să redobândești în scurt timp și fără durere, prin metode chirurgicale nu foarte solicitante zâmbetul frumos de odinioară și funcția de bază a dinților tăi. Aceste proceduri presupun implanturi de titan în masa osoasă a cavității bucale, iar ca să verifici dacă ele sunt soluția potrivită și pentru tine, ți-am pregătit acest material cu tot ce trebuie să știi înainte de a-ți pune un implant dentar.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este de fapt un dinte artificial care se fixează în gură printr-o procedură medicală. El este fabricat din titan și materiale ceramice compatibile cu corpul uman. Partea metalică a implantului se introduce direct în osul maxilarului sau al mandibulei și fuzionează în timp cu acesta, devenind la fel de rezistent ca un dinte natural, sănătos.

Avantajele unui implant

An de an zeci de milioane de pacienți din întreaga lume optează pentru implanturi dentare. Ele sunt atât de populare pentru ușurința cu care se îngrijesc, pentru faptul că nu stârnesc niciun fel de jenă și pentru aspectul lor foarte natural.

Implanturile dentare sunt procedee fixe de înlocuire a dinților lipsă și de aceea nu trebuie scoase din gură noapte de noapte. De asemenea, pentru că se fixează direct în os, nu depind de existența altor dinți pentru a putea fi inserate.

După inserție, implanturile dentare previn mișcarea celorlalți dinți și oferă suport. Pentru aceasta, ale ajută la reconstrucția fizionomiei feței afectată de lipsa dinților.

Poți să îți faci un implant dentar?

În principiu, dacă gingiile tale sunt sănătoase, ai suficient material osos și o condiție fizică bună, ai toate șansele să fii canditatul ideal pentru un implant dentar de succes. Pe de altă parte, dacă ai suferit o extracție dentară a unui dinte de pe mandibulă și aceasta a implicat și o incizie la nivel osos, există posibilitatea ca implantul tău să nu mai aibă suficientă masă osoasă pe care să se fixeze și să necesite intervenții chirurgicale adiționale. În cazul acesta, medicul dentist îți poate recomanda mai întâi o procedură de adiție osoasă care să suplinească țesutul lipsă.

Pacienții care suferă de osteoporoză, trebuie în mod obligatoriu să se sfătuiască cu medicul dentist cu privire la posibilitatea realizării unui implant dentar. În funcție de gradul de evoluție a bolii, dar și de medicamentele cu care se tratează, medicul va decide rata de succes a implantului dentar.

De asemenea, în cazul bolnavilor de diabet sau leucemie, medicul dentist este singurul în măsură să decidă dacă implantul merită sau nu realizat. Aceste boli încetinesc considerabil procesul de vindecare și fac ca implantul dentar să nu se fixeze corespunzător în masa osoasă lăsându-l fragil ancorat și expuzând osul la infecții.

La riscuri mari se expun și fumătorii! Fumatul scade șansele de reușită ale unui implant dentar și poate duce la pierderea totală a acestuia.

Cum se procedează în cazul unui implant dentar?

Implanturile dentare sunt intervenții chirurgicale care se desfășoară exclusiv în cabinetul unui medic stomatolog. Ele necesită anestezie locală și uneori determină inflamații temporare sau chiar durere. Cei care suferă de boli cardiace trebuie să menționeze acest lucru medicului înainte de începerea procedurii pentru ca acesta să poată evalua cantitatea de anestezic ce urmează a fi folosită.

După montarea implantului dentar, medicul îți poate recomanda medicamente antiinflamatorii, calmante sau chiar antibiotice ușoare în funcție complexitatea procedurii. Ele te vor ajuta să treci cu bine peste procesul de vindecare.

Din punct de vedere al dietei, pentru a evita riscul de infecție cei mai mulți medici recomandă a nu se consuma produse lactate în ziua procedurii și pe cât posibil o alimentație compusă din supe și preparate moi, consumate reci sau la temperatura camerei.

Cum alegi cabinetul ideal pentru un implant dentar?

Înainte de a da curs procedurii medicale pentru montarea implantului dentar este bine să te interesezi bine cu privire la cabinetul stomatologic unde vei beneficia de tratament. Pentru un implant dentar Bucuresti de exemplu, alege doar cabinete care pun accent pe gradul de igienă și sunt specializate în acest tip de proceduri. Integritatea materialelor din care este fabricat implantul dentar este garantată de producător pe viață, dar fixarea acestuia nu. De aceea, pentru a crește șansele de reușită, este important să apelezi doar la medici dentiști cu experiență.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ramona Păun, despre vacanța petrecută în America

08:49
Robert Tudor a devenit tată pentru a doua oară

06:37
Vivi și Dami fac jonglerii cu sticle

Valentin Luca jongleză cu sticle de la 17 ani


06:06
De ce renunțăm la partenerul de viață

A. Vulpescu: "Femeile pleacă mai repede dintr-o relație decât bărbații"


17:58
Credința i-a salvat viața Manuelei Hărăbor

"Fiul meu m-a învățat să apreciez fiecare zi"


10:40
Surpriză colosală pentru fanii Mirei

08:21
Caroline Cojocaru a părăsit competiția MasterChef în urma probei pentru eliminare

Ce i-a nemulțumit pe jurați


19:36
O nouă provocare Masterchef. Cutia neagră a fost decisivă pentru concurenți, însă câțiva au fost mai norocoși

Pe cine au salvat Ionuț, Diana și Cezar


04:33
Chef Hadad, chef Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran i-au pus la grea încercare pe concurenți. Doar trei i-au convins pe jurați

"Restul ați fost jalnici și meritați să mergeți la proba eliminatorie"


25:43
Concurenții au avut parte de o surpriză șocantă. Ce a conținut cutia misterelor

"Am parte de cea mai proastă surpriză. Mă duce cu gândul la tristețe"


02:58
Tymbark
(P) Dă-i șansa copilului tău să fie viitorul campion la fotbal!
(P) Despre pompele de căldură – ce nu știu cei ce își doresc un astfel de sistem de încălzire
(P) Promoția “Joacă cu Holsten în Frăția Berii” și-a desemnat câștigătorul premiului de 1 milion lei
(P) Gențile de damă exprimă nuanțe aparte ale personalității
(P) Tot ce trebuie sa stii despre mostenire si succesiune
(P) Împrumuturi rapide sau nu? Iată trei situații în care acestea îți pot fi la îndemână!
aparate fitness sportmag
(P) Încearcă aparate fitness SportMag pentru exerciții de abdomen!
(P) Clinicile Dentare Dr.Leahu deschid o clinică dentară dedicată copiilor, sub un concept în premieră
(P) Cum alegi ce buchete de flori să oferi în funcție de ocazie?
(P) Bucură-te de cea mai rapidă modalitate de reîncărcare a cartelei Orange
(P) Sfaturi pentru achizitia unei masini second hand: la ce sa te uiti cand iti cumperi o masina
(P) Ziua Afacerii Tale se sărbătorește LaDoiPași